V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki smo na razstavi »Človek in hrana v začaranem krogu« pod drobnogled vzeli hrano, ki že od nekdaj vpliva na vse sfere življenja slehernega Zemljana.  Še nedolgo tega so bili samooskrba, recikliranje in ponovna uporaba del vsakdana. Razvoj in nove tehnologije v zadnjih desetletjih so marsikaj spremenile na bolje, a je napredek s seboj prinesel tudi številne negativne plati. Preizkusi se v kvizu in spoznaj predmete iz preteklosti s pomočjo katerih se lahko marsikaj naučimo v želji po čistejši prihodnosti.  Nenazadnje lahko nepravilno odvrženi odpadki prej ali slej končajo na naših krožnikih. In s tem je začarani krog sklenjen.


Muzeju pošte in telekomunikacij smo za učence v Arnesovi učilnici pripravili Tehniški dan na daljavo. Tema našega tehniškega dne je še posebej aktualna v današnjem času, saj obravnava prav sporazumevanja na daljavo skozi čas. Tehniški dan je prilagojen posamezni triadi in je sestavljen iz kviza, časovnega traku, zvočnih knjižic, zabavnih nalog in virtualnega ogleda muzeja z avdio vodenjem. Učence na zabaven in poučen način popelje skozi zgodovino pošte in telekomunikacij.

Poseben spletni kviz in časovni trak spremljata tudi razstavo »Halo! Kje si? 30 let zgodovine telekomunikacij«, ki je od 19. 11. 2021 do 31. 12. 2022 na ogled v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu. Za šolske skupine v okviru razstave potekajo tudi vodeni ogledi.

Veseli bomo vaših odzivov in predlogov izboljšav na info@tms.si.