Oris poglavij

 • Splošno

  Pozdravljeni,

  ker sem opazila, da verjetno imate AAI račune, vas vabim tudi v učilnico GOSPODINJSTVO. Jaz ob prijavi vidim vašo prisotnost v učilnici.Prijava vam piše v zgornjem desnem kotu. Po prvi prijavi vas moram še jaz vpisati v učilnico, potem pa jo lahko uporabljamo.

  Če se bomo prijavili v učilnico, boste naloge lahko oddajali kar v učilnico (se bomo skupaj naučili), med sabo si bomo lahko pisali... ne bo več potrebno preko mailov. Bo bolj zabavno, pa še nekaj novega se bomo naučili. 

  SEDAJ SE LAHKO VSI PRIJAVITE V SPLETNO UČILNICO (poglej zgornji desni kot strani - PRIJAVA)

  Še vedno pa bo omogočen tudi dostop brez gesla.

  SPODAJ SO PODROBNEJŠA NAVODILA, KAKO SI SPOROČAMO V OBLAČKU.

  V primeru težav s prijavo (če vam gesla ne sprejme oz. ste ga izgubili), mi prosim pišite na mail. Bomo vse uredili.


 • 8.4. RAZREDNA URA

  Dragi moji učenci!

  Neizmerno sem vesela, ker mi učitelji, ki vas učijo, pišejo, da ste zelooo pridni pri oddajanju nalog. Pravijo, da ste delavni, vestni. Hkrati so me opozorili na nekaj učencev, ki pa ste malo pozabili na to, da se je potrebno učiteljem javiti, pokazati, kaj ste naredili, ustvarili... Nekateri ste - pohvalno - takoj po mojem opozorilu začeli pošiljati naloge.

  Vsi vam želimo le pomagati - če oddaš nalogo, učitelj vidi, da snov razumeš, ali pa ti pomaga, da jo rešiš pravilno. Vsi se zavedamo, da je bilo na začetku nekaj težav z internetom, računalniki, veliko snovi je bilo... vendar so se stvari sedaj umirile. Zato lepo prosim, da tisti, ki učiteljem še dolgujete kakšno nalogo, fotografijo...  v čimkrajšem času to uredite. Učitelji beležimo, kako se odzivate, ali opravljate naloge in si med seboj poročamo, tako da sem na tekočem, kdo redno opravlja naloge in kdo se ni učitelju v treh tednih niti enkrat oglasil... 

  Vaši starši so dobili navodila za prijavo na izbirne predmete po elektronski pošti. Upam, da vsi - če kdo ni, naj mi napiše. Nabor in opise izbirnih predmetov si oglejte na spletni strani šole: https://www.osnovna-sola-idrija.si/obvezni-izbirni-predmeti/ , https://www.osnovna-sola-idrija.si/neobvezni-izbirni-predmeti-202021/ .

  Nekaterim sem že poslala podatke za prijavo v spletno učilnico, ostalim še bom - na e naslov staršev. Ker se v enem tednu niste prijavili vanjo, sklepam, da ste izgubili gesla. Do konca tedna se vsi prijavite v spletno učilnico in se nam oglasite v oblačku. Prijavljenih nas je že polovica. Kot sem že enkrat prej napisala - ko ste prijavljeni, ne bo treba nič več pisati po mailu, boste vse oddali kar v spletno učilnico.

  No, pa vas danes 5 minut prej spustim od razredne ure, da greste lahko k uri gospodinjstva. :) GLEJ SPODAJ!
  • 8.4. NALOGA

   Hvala vsem 8-im učencem, ki ste mi poslali jedilnik. Vsi ostali imate čas še v sredo. 

   Danes naloga ne bo taka, da mi jo morate poslati ali kaj rešiti. Oglejte pa si nekaj filmčkov, preberite kakšno zgodbo... Verjamem, da vam bo zanimivo, ko boste videli, kaj vse lahko povzroči nezdrava, neuravnotežena prehrana. Danes se boste naučili marsikaj o MOTNJAH HRANJENJA.

   Če želiš, mi v oblaček zgoraj lahko napišeš kakšno mnenje, ali te je kaj presenetilo, šoliralo, kaj novega si izvedel... veselim se vaših sporočil.

   Extreme obesity | World's Fattest Kid | Fat children - YouTubeDR. FAROOQ KHAN'S ELITE CLINIC: Anorexia Nervosa
  • 1.4. NALOGA

   Pozdravljeni,

   danes sledi ustno ocenjevanje. Upam, da ste pripravljeni... Izvedli ga bomo skozi okno. Okrog večerje vam bom vrgla v okno kamenček... okno boste odprli, toplo oblečeni pogledali skozenj  in odgovorili na 5 vprašanj. Spraševala bom tudi današnjo snov, to še posebej natančno. Za nabor 54 vprašanj klikni SPODAJ

   Današnja naloga: preglej spodnjo predstavitev KAKO SESTAVIM OBROK

   Nato se daj v vlogo "INŠPEKTORJA ZA JEDILNIKE" in preglej kosila za zadnji teden, ko smo še bili v šoli (glej spodaj priponko). Po vseh načelih preveri, ali je jedilnik kaj za popraviti. Če je, mi spremembo pošlji po elektronski pošti...

   That Food Inspector Guy (@that_foodguy) | Twitter

   Če pa po tvojem mnenju ni nič za spremeniti, pa prosim sestavi eno šolsko kosilo, ki bi si ga želel na jedilniku, po gastronomsko kulinaričnih načelih in seveda ob upoštevanju načel zdrave prehrane (tudi to mi pošlji po elektronski pošti). Če želiš, lahko storiš to tudi če si že popravil jedilnik.

   Nalogo opravi do naslednje srede (8.4.) - torej do takrat pričakujem od vsakega elektronsko pošto z opravljeno nalogo. Seveda pa ni prepovedano napisati še kaj drugega...npr. kako ste kaj, kako se vam zdi šola od doma... 

  • 25.3. NALOGA

   Pozorno si oglej predstavitev JE POMEMBNO KAJ JEM. Lahko tudi 2x... skušaj si čimveč zapomniti, dobro si oglej slike... nato pa preizkusi svoje pridobljeno znanje v KAHOOTU:

   Za povezavo klikni https://kahoot.it/ in vpiši PIN 0202539

   Vpiši se s pravim imenom in začetnico priimka (ne z vzdevkom), saj bom le tako vedela, da si nalogo zares opravil. KAHOOT JE ODPRT DO 27.3. DO 12.00.

   Lahko igraš tudi večkrat...

   Na koncu pa se vsem, ki ste se spomnili name in mi poslali sporočilo ali celo slikico, zahvaljujem. Zares ste mi polepšali dan!

   Veliko uspeha.


  • POUK NA DALJAVO

   DRAGI 6.B!

   Vidim, da se že pridno učite na daljavo. Tudi pri gospodinjstvu boste dobili kakšno nalogo – vendar jo bodo ocenili vaši starši.

                                                        

   Zaenkrat je vaša naloga, da pri kosilu čim večkrat poskrbite za pravilno postavljen pogrinjek. V spletni učilnici imate pripete povezave za zlaganje prtičkov – pa sem ter tja razveselite domače z lepo zloženim prtičkom.

    

   Poiskala bom tudi kakšen enostaven recept (ki smo ga skupaj že probali ali pa tudi ne), pa z dovoljenjem staršev in pod njihovim nadzorom lahko tudi kaj preizkusite ali pa staršem pomagate pri pripravi obrokov.

    

   Toliko zaenkrat. Vsaj 1x tedensko obiščite to našo spletno učilnico, da slučajno ne zamudite česa pomembnega.

   Dosegljiva sem vam na e-pošti: greta.voncina@guest.arnes.si - PRAVZAPRAV TE PROSIM, DA MI OB VSTOPU V UČILNICO NAPIŠEŠ ENO KRATKO E-POŠTO. NAPIŠI MI, KAKO SI... KAJ POČNEŠ TE DNI... LAHKO PA SAMO SPOROČIŠ, DA TI JE USPELO PRITI V SPLETNO UČILNICO. Pišeš lahko tudi z naslova kakšnega od staršev (če ga sam še nimaš), verjamem, da ti bodo dovolili. Vesela bom tvoje pošte.

    

   Lepo vas pozdravljam

                                                                          vaša učiteljica Greta