Téma ismertetése

 • E-gradiva za učence

  Dragi ljubitelji branja!

  Na spodnji povezavi vas vabim, da si ogledate, katera uporabna gradiva lahko najdete na spletu. Veliko veselja ob branju in raziskovanju vam želim

                                                                                                                          knjižničarka Zvonka

  E-gradiva za učence


 • Aktualno

  Katera je Naj knjiga 2021 OŠ Dobrova?

  Vsako leto 2. aprila obeležujemo mednarodni dan otroških knjig. Ob tej priložnosti na šoli vsako leto izbiramo naj knjigo. Učence smo zato povabili v knjižnico, kjer so izpolnili glasovnice, nato pa smo se pogovarjali o tem, kaj najraje berejo. Več o tem preberite tukaj  Novosti glede izposoje gradiva iz šolske knjižnice (26. 1. 2021)


  Veseli nas, da so se učenci od 1. do 3. razreda vrnili v šolo in z veseljem jih ponovno vabimo tudi v našo šolsko knjižnico. Urnik izposoje je naslednji:

  1.a – četrtek,

  1.b – petek

  2.a,b – sreda,

  3.a,b – torek.

  Izposojeno gradivo lahko učenci  prinesejo v šolo tudi prej in bo počakalo v razredu.

  Ker učenci nimajo prostega dostopa do gradiva, bodo lahko izbirali med »razstavljenimi knjigami«, če pa želijo točno določene, jih  predhodno naročite po elektronski pošti zvonka.spanger@guest.arnes.si ali preko telefona 01 3601 226, lahko pa svoje želje otroci napišejo na listek, ki ga prinesejo v šolo.

  Še vedno ponujamo tudi »vrečko presenečenja«, v kateri so zbrane knjige po izboru knjižničarke.

  Če imate na šoli tudi otroke od 4. razreda dalje, lahko njihovi mlajši bratci in sestrice vrnejo oz. izposodijo gradivo tudi zanje.

  4. DO 9. RAZRED

  z vrnitvijo učencev od 1. do 3. razreda se je nekoliko spremenil urnik izposoje za učence, ki se šolajo od doma in sicer je možnost izposoje ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 12h do 14h. Še vedno velja, da gradivo vnaprej naročite po elektronski pošti zvonka.spanger@guest.arnes.si ali preko telefona 01 3601 226. Ko pridete pred šolo, pokličete knjižničarko po telefonu in vam knjige prinese ven.

  VREČKA PRESENEČENJA

  Ker vemo, da je od doma včasih težko izbrati, lahko naročite »Vrečko presenečenja«, v kateri bo knjižničarka pripravila izbor  kvalitetnih in priljubljenih knjig.


  VOŠČILO

  Dragi učenci!

  Želim vam vesele praznike, v novem letu pa radovednosti, uspehov, druženja s tistimi, ki jih imate radi in seveda lepih trenutkov ob dobrih knjigah! Po novem letu pa upajmo, da se čimprej spet vidimo v knjižnici:-)

  knjižničarka Zvonka


  23. april - svetovni dan knjige in knjižni cekar

  Ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprilu, še posebej vabimo k družinskemu branju. Ker nas čakajo počitnice, družine učencev od 1. do 3. razreda vabimo, da si v teh dneh vsak večer vzamete čas za pravljico. Knjižni izbor najdete na povezavi - počitniški knjižni cekar.

  Starejše učence (od 4. do 9. razreda) pa vabimo, da na spodnji povezavi napišete, katere knjige so vas v zadnjem času najbolj navdušile  - učenci priporočajo.

  Moja naj knjiga je ...

  Ob 2. aprilu smo na šoli izbrali Naj knjigo. Več o tem preberi  tukaj.

  2. april: mednarodni dan knjig za otroke

  Vsako leto 2. aprila praznujemo mednarodni dan otroških knjig. V tem času svet obkroži poslanica o branju. Letošnjo je napisal naš avtor, pisatelj in pesnik Peter Svetina in nosi naslov Lakota po besedah.

  Na naši šoli ob tej priložnosti glasujemo za Naj knjigo. Povezavo za glasovanje si/boš prejel preko učiteljice.

  2. aprila se še posebej spominjamo znanega pravljičarja H. C. Andersena., ki se je rodil prav na ta datum. Zagotovo poznaš veliko njegovih pravljic, zato  vabljen, da rešiš kviz o njem, lahko pa igraš tudi igro spomin.

  Lep praznik knjig vam želim!
  knjižničarka Zvonka


  21. marec: svetovni dan poezije

  21. marca smo praznovali svetovni dan poezije. Vabim vas, da v tem tednu sami napišete pesem ali prepišete verz iz katere od svojih najljubših pesmi. Povabljeni prav vsi učenci, od prvošolčkov do devetošolcev. Pesmi oz. verze  pošljite na elektronski naslov zvonka.spanger@guest.arnes.si do petka, 27. 3. 2020.

  Feri Lainšček: Dvojina

  Res svetle so zvezde, kometi barviti,

  srce pa edino, ki more ljubiti.

  Rojeni pod srcem, si k srcu želimo,

  tisoč in eno noč hrepenimo.

  • Kvizi in uganke