Oris teme

 • Jakob BELEC, 4.a

  O MUCI, KI JE IMELA RADA GLASBO

  Nekega dne je živela muca Pikica.

  Pikica je zelo rada igrala na inštrumente, ki jih je imela doma. Njen oče je imel bobne, mama pa violino. Sama si je izdelala kitaro, včasih pa je tudi tolkla po maminih loncih. Nekega dne pa se je vprašala, če bi mogoče lahko šla v glasbeno šolo. Očeta je vprašala ali lahko gre v glasbeno šolo. Oče je rekel, da lahko, a se mora odločiti kateri instrument bo igrala. To je bila za Pikico zelo težka odločitev, a čez nekaj časa se je le odločila. Mami in očetu je rekla, da bo igrala violino.

  Čez dva meseca je šla na preizkus glasbene nadarjenosti v mačjo glasbeno šolo Mijav mjav. Čez nekaj tednov so ji sporočili, da je sprejeta. Pikica je bila zelo vesela.Ko je prvič prišla k učitelju, je imela malo treme. Večkrat kot je prišla, manj treme je imela. Z učiteljem sta zelo veliko vadila in tudi doma je pridno vadila.

  Kmalu je prišel prvi nastop in Pikica je bila prva na vrsti, da zaigra. Ker je bila prva, je imela še toliko več treme. Zaigrala je pesem Žogica. Učitelj in starši so bili zelo ponosni nanjo. Čez dva mesca je prišel še drugi nastop. Pikica je premagala strah in čisto sproščeno zaigrala pesem Marko skače brez napak. Prišla je že v višje razrede in igrala tudi zahtevnejše skladbe. Glasbeno šolo je končala z zaključno oceno 5.

  In tako se je Pikica naučila, da če si sproščen, se lahko bolj osredotočiš na inštrument kot pa na publiko.


 • Julija in Klemen, 2.b

  SUPER PRIJATELJA

  Bil je lep sončen dan in dva prijatelja sta se igrala pod drevesom

  A dan ni bil tako popoln, ker je prišla nevihta. Vuš, vuš, vuš. Zunaj je grmelo, a prijatelja sta bila na varnem v hiši.


  Nevihta se je umirila in prijatelja sta šla nazaj k drevesu. Tu ju je že čakala muca in ju vprašala kaj bosta delala? Prijatelja sta muco povabila, da se je igrala z njima.

  Potem so se igrali in igrali in igrali. Zvečer so odšli vsak na svoj konec.

  Prijatelja sta se odpravila spat in si rekla RAD TE IMAM.


 • Klara CIPOT, 2.b

  PRIJATELJI