Oris teme

 • Trenutno poglavje

  Športni dan - ŠVK/Atletika

  Dragi učenci in starši.

  V četrtek 23.04.2020 smo imeli športni dan imenovan ŠVK / Atletika. V priponkah si oglejte zanimive utrinke razredne in predmetne stopnje.

  Zahvaljujem se vsem staršem, da ste s sodelovanjem in iznajdljivostjo pripomogli k uspešni izvedbi športnega dne.

  Lep pozdrav, uč. ŠPO Loredana Cristea. • Nemščina

  Utrinki dela na daljavo – nemščina


  Po dveh tednih pouka na daljavo, ko smo se že vsi malo navadili, si lahko v tem prispevku ogledate, kako aktivni so bili petošolci pri pouku nemščine na daljavo. Utrinki predstavljajo, kako smo ponovili sadje in zelenjavo, pogrinjek in sestavine za pripravo okusnih špagetov.
  Utrinki: Datoteka
  Za svoje domače smo pripravljali pogrinjke miz, delali sadno solato z jogutrovim prelivom in kuhali slastne špagete. Družinske člane smo tudi naučili, kako poimenujemo sadje, pribor in kako se imenujejo sestavine za špagete v nemščini. Tako smo združili prijetno s koristnim, pa še zelooo okusno je bilo!
  Guten Appetit!
  Nejc: Datoteka
  Ostanite zdravi!
  Učiteljica nemščine
  Maja Debeljak

  Utrinki Velike noči


  V priponki si lahko ogledate utrinke praznične Velike noči. Učenci NIP in OIP nemščine so bili namreč zelo ustvarjalni. Nekateri so celo prvič in samostojno pekli potico, pletenico…barvali jajca z naravnimi barvami, izdelovali čudovite velikonočne dekoracije, pripravljali pogrinjek za velikonočni zajtrk, obenem pa so se naučili nekatere izraze povezane z veliko nočjo v nemščini in ponovili barve. Nastale so stvari, ki so prava paša za oči! 😉
  Priponka: Datoteka
  Učiteljica nemščine
  Maja Debeljak


  Učenje tujih jezikov


  V priloženi predstavitvi si lahko ogledate, zakaj je znanje tujih jezikov pomembno. Poudarek v predstavitvi je na učenju tujega jezika nemščina, ki se na naši šoli izvaja v različnih oblikah.
  V porastu je povpraševanje po zaposlenih, ki govorijo več kot le en tuj jezik, pa bi lahko rekli, da je od osnovne šole do iskanja poklica še dolga pot. Vendar je učenje v zgodnjem obdobju vsekakor priporočljivo in v okviru šole tudi lažje izvedljivo. Vabljeni k ogledu predstavitve!
  Pripravila učiteljica Maja Debeljak
  Naslovna risba: Kiara Haas, 8.c


 • Ekodan

  Utrinki z ekodneva v soboto, 6.4.2020

  Spoštovani učenci in starši!

  Za nami je malo drugačen Eko dan. Po vaših odzivih sodeč, ste ga preživeli delovno in ustvarjalno. Upamo, da ste se ob tem tudi zabavali in prijetno družili s svojimi najbližjimi. V priponki si oglejte nekaj utrinkov.

  Zahvaljujemo se vam, da ste s sodelovanjem pripomogli k uspešni izvedbi dneva. 

  Aktiv Ekošole

  Utrinki: Datoteka in Datoteka


  • KULTURNI DAN 10. 4. 2020

   KULTURNI DAN V ČASU KARANTENE

    

   1. aprila bi imeli kulturni dan – ogled kulturnih znamenitosti Ljubljane in obisk koncerta Klasična glasba na filmskem platnu z orkestrom Slovenske filharmonije. Če nam seveda ne bi zagodel korona virus. Tako pa smo ostali doma in 10. aprila izvedli virtualni  kulturni dan kar iz domače sobe s pomočjo računalnika. Učenci so si ogledali Ljubljano s pomočjo virtualnega vodiča, poslušali koncert z izbranimi skladbami  ter pogledali odlomke filmov, v katerih so to glasbo uporabili s pomočjo You tube kanala. Rešili so kviz in za povrh kovali verze in pesnili na temo karantene, virusa in šole na daljavo.

   Nastali so prave pesniške umetnine in ugotovili smo, da nič ne ustavi človeške ustvarjalnosti, tudi virus ne. Kot že tolikokrat dokazano, umetnost krepi duha, daje upanje in nas povezuje…

                                                                                                                                                                              Maja Paulič

  • KUHARSKI MOJSTRI z navdihom ustvarjalnosti