Tedenski povzetek

 • 16. 11. 2020 - 22. 11. 2020

 • 23. 11. 2020 - 29. 11. 2020

 • 30. 11. 2020 - 6. 12. 2020

 • 7. 12. 2020 - 13. 12. 2020

 • 14. 12. 2020 - 20. 12. 2020

 • 21. 12. 2020 - 23. 12. 2020

 • 11. 1. 2021 - 17. 1. 2021

  • G. Darko Hederih je za vas pripravil en prav poseben kviz, poimenoval ga je kar “Praznični kviz”. Se ga boste lotili…?

   Priporočam, čeprav so prazniki že za nami, za malo nostalgije.

 • 25. 1. 2021 - 31. 1. 2021

 • 1. 2. 2021 - 5. 2. 2021

  • Tehniški dan – OTROŠKI PARLAMENT »Moja poklicna prihodnost«

   "Jaz, poklic in prihodnost"

   Tema letošnjega otroškega parlamenta  je »MOJA POKLICNA PRIHODNOST«.

   Na naši šoli bodo na to temo potekale dejavnosti 9. 2. 2021.  Zaradi pouka na daljavo, bodo tudi te dejavnosti potekale preko videopovezav.

   Vsi učenci si boste ogledali predstavo "Jaz, poklic in prihodnost". Povezavo za ogled gledališke predstave vam bodo posredovale razredničarke.

   Učenci od 1. do 3. razreda boste nato likovno ustvarjali, učenci od 4. do 7. razreda pa se boste udeležili delavnic, ki jih za vas pripravlja »Društvo za boljši svet« (povezavo vam bodo posredovale razredničarke).  Učencem 8. in 9. razreda pa bosta  DSŠ Lendava in STPŠ Murska Sobota predstavili izobraževalne programe, ki jih izvajajo.

   Safe. si je ob mednarodnem dnevu varne rabe interneta pripravil delavnice na to temo. Udeležili se jih boste učenci drugega in tretjega triletja (4. – 6. in 7. – 9. razreda).

   Vaše zaključke bodo predstavniki SUŠ in OP predstavili na medobčinskem srečanju mladih parlamentarcev iz osnovnih šol, ki bo 25. 2. 2021 na DOŠ I Lendava.

    

   Mentorici OP vam želiva ta dan uspešno delo!


 • 18. 10. 2021 - 22. 10. 2021

  Dragi učenec/ka!

  Za nekatere od vas je spet napočil čas učenja na daljavo, ki  je nekoliko drugačno in po svoje naporno. Zato je dobro, da se ob takem delu sprostimo. Najboljše bi bilo, če bi lahko odšli na svež zrak na sprehod, kolesarjenje ali kakšen drug šport. Včasih pa nam razmere – karantena ali vreme tega ne dopuščajo.  Takrat se razmigamo in »telovadimo«  kar v hiši, lahko pa uporabimo tudi kakšno tehniko za sproščanje.

  Nekateri pa se nasploh težko lotite učenja. Tudi takrat lahko uporabite kakšno tehniko za sproščanje in se boste lažje lotili dela za šolo.

  Zelo priporočljivo pa je tudi, da se sprostimo med samim delom. Tudi v tem primeru lahko uporabimo tehnike za sproščanje.

  Pred vami sta dve različni TEHNIKI SPROŠČANJA.  

   

  SPROŠČUJOČE GLOBOKO DIHANJE

  Čim udobneje se namesti na stolu, stopala naj bodo na tleh, roko položi na trebuh, umirjeno dihaj in opazuj gibanje roke na trebuhu. Pri pravilnem vdihu se roka dvigne, pri izdihu spusti. Dihaj umirjeno, v svojem ritmu... Vdihni skozi nos, izdihni skozi usta. Dihaj mirno in sproščeno.

  Pri vsakem vdihu si predstavljaj, da vdihneš nekaj prijetnega, lepega, toplega, mehkega, dobrega… Izdihneš pa nekaj trdega-hladnega, temnega, slabega…

  Vaja je še posebej dobrodošla  za umirjanje pred začetkom učenja, pa tudi pred spanjem. Imenuje se  SPROŠČANJE Z DOMIŠLJIJO.

  Dihaj mirno in sproščeno. Predstavljaj si, da sediš na lesenih stopnicah hišice na obali. Obala je peščena, pesek je bel in se nežno svetlika. Morje se razprostira daleč, do koder sega pogled…

  Vstaneš in se sprehodiš do morja. Še nikoli nisi bil na takšni obali, videti je kot obale južnih morij: droben pesek, turkizno modra voda, toplo sonce … Prijetno toplo je, blaga sapa ti hladi čelo. V daljavi vidiš jadrnice. Stopaš ob vodi, valovi ti oblivajo stopala. Voda je tako vabljiva, da sedeš na pesek in pustiš, da se topli valovi dotikajo tvojih nog. Dihaš mirno in sproščeno. Valovi tiho pljuskajo … Ležeš na pesek, čutiš, kako te prijetno greje po telesu. Nad teboj krožijo ptice, slišiš njihovo ščebetanje … Ležiš na toplem pesku in se zagledaš v bele, puhaste oblake nad seboj. Predstavljaš si, kako bi bilo potovati na oblaku, ki bi te nežno zibal nad pokrajinami … Toda tudi na morski obali ti je lepo. Sedeš, v dlani zajameš pesek, ki ti polzi med prsti. Prisluhneš pljuskanju vode, zvoki so tihi in blagi, kot oddaljena glasba … Od nekod je veter prinesel vonj cvetočih grmov, ki se prepleta z vonjem slane morske vode … Tvoje telo je toplo in sproščeno …  (Če ti odgovarja, lahko vajo izvajaš ob mirni, pomirjujoči glasbi, ki jo poslušaš v ozadju in igra čisto po tiho.)

  Vstaneš in se počasi odpraviš proti leseni hišici. Sedeš na stopnice in se zaveš sebe, tega, da sediš na stolu. Počasi odpreš oči in pogledaš okrog.

  Odgovori še na vprašanja:

  Kako si se počutil?

  Se ti je uspelo sprostiti?

  Nič ne skrbi, če je tvoj odgovor »ne«. Učenje tehnik sproščanja je namreč proces in zato ni samoumevno, da jih  usvojiš že prvič. Bodi vztrajen/a in izvajaj tehniko, ki ti je najbolj blizu.

   Iz priredbe Martine Černi po: Priročnik Zorenje skozi To sem jaz

  Zagotovo ti lahko pomaga tudi kaj od tega:

  vir slike: https://solskass2020.splet.arnes.si/2020/03/26/nekaj-idej-za-sproscanje/