Četrtek, 19. 3. 2020

ČRKA R

- V brezčrtni zvezek zapiši veliko tiskano črko R, bodi pozoren na smer zapisa (pomagaj si z zapisom v delovnem zvezku za opismenjevanje). Spodaj nariši (in napiši, če znaš) besedo, ki ima črko R na začetku (R______), koncu (_____R)  in na sredini (__R__), po 5 primerov.

- Reši vaje v delovnem zvezku za opismenjevanje, str. 32, 33. Zadnjo nalogo reši le, če jo zmoreš rešiti sam.

- V črtasti zvezek zapiši po dve vrsti »velikih« in dve vrsti »malih« R - jev, spodaj si izmisli in zapiši 10 besed iz že obravnavanih črk. Namesto besed si lahko izmisliš štiri povedi in jih zapišeš, pri tem ne pozabi na koncu povedi na piko. 

- Vadi branje (pero in zvezdico pri črki R, kdor zmore prebrati utež, pa kar pogumno!). 

- Preživi čas tudi na svežem zraku. Topli sončni žarki te vabijo na sprehod. Opazuj naravo, poslušaj ptičje petje…. Lahko se s starši, bratci , sestricami igraš igre. 

Ideja: Čuvaj zaklada
V tej igri nastopajo čuvaj zaklada in ravbarji, ki mu poskušajo ukrasti zaklad. Čuvaj zaklada ima zavezane oči in na tleh pazi na predmete, kot so listi, kamni, vejice ipd. Ravbarji po tihem poskušajo priti do tega zaklada in ga ukrasti. Če slepi čuvaj zasliši katerega od njih, zakliče: ''Stoj!'' in pokaže v smer, iz katere po njegovem prihaja glas. Če pri tem zares pokaže na katerega od ravbarjev, ta izpade iz igre, četudi se je s svojim plenom že začel umikati.'' Zaplenjene stvari mora vrniti nazaj. Igra traja približno pet minut in ravbarji nato preštejejo, koliko zakladov jim je uspelo dobiti. Nato postane čuvaj zaklada drugi otrok, zmaga pa tisti, ki mu je uspelo obvarovati največ stvari.

Vam je že kaj dolgčas doma? :) Kako vam gredo naloge? Se vam je kje zataknilo? Kdor želi, nam lahko piše ali kaj nariše in pošlje (seveda z dovoljenjem staršev! :) 

Lepo se imejte. 

Učiteljice Helena, Mateja in Tamara