Torek, 24. 3. 2020

Pomembno obvestilo! Današnje navodilo za delo doma je strogo prepovedano za mamice! Preberejo ga lahko le atiji, bratci ali sestrice. Če si mamica, pokliči atija ali sestrico ali bratca. Če si ati, beri dalje.

Najprej reši Računanje je igra, stran 17, 18. Na strani 18 bodi pri kegljih pozoren – najprej preštej VSE keglje, tudi iste, ki so že podrti, nato preštej, koliko je podrtih. Iz teh podatkov nastavi račun. Rezultat bi moral biti enak številu kegljev, ki še stojijo. Se izide?

Veš, kateri dan je jutri? Materinski dan in praznujejo vse mamice. Kdo ima najboljšo mamico na svetu? Mi vsi! Zato danes na skrivaj, ko ne bo pozorna, previdno, res previdno, vzemi en bel list, poišči barvice, barvni papir, vodenke, tempere, voščenke, tulce, zamaške, pač karkoli imaš doma in ji izdelaj čestitko, risbico, sliko. Karkoli, mamice smo vesele vsega (no, razen lumparij) ;)

Ko bo čestitka (risba, slika) izdelana in suha, pripiši zraven še en velik RAD/A TE IMAM. Ampak pssst, ne smeš ji dati danes čestitke, ampak jo skrij na varno nekam, kamor veš, da zagotovo ne bo pokukala.

Nekaj idej, če res ne veš, kaj bi izdelal, najdeš spodaj. Sicer pa bodi ustvarjalen! Želimo ti veliko veselja in užitka pri ustvarjanju.https://www.google.com/search?q=MOTHERS+DAY+CRAFTS&sxsrf=ALeKk01fGLPBSbMmyUyqYCpHgVwvKmfePg:1584981349118&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjKsqjSg7HoAhWPiVwKHapUCI0Q_AUoAXoECAwQAw&biw=1463&bih=750&dpr=2.63

1. b: Ne pozabite pokukati v zavihek ANGLEŠČINA (učiteljica Urša Svetek), tam vas čakajo novi izzivi!

Ne pozabi vaditi računanja in branja, vadi branje v DZ, na bralnem listu, v knjigi, pod mizo, na sedežni, kjerkoli :) Lepo se imej.

Učiteljice Helena, Mateja in Tamara