Sreda, 25. 3. 2020

In že smo na polovici tedna. Izvrstno vam gre, pravi junaki ste! Tudi vi, starši!  :) 

3, 2, 1, gremo, navodila! 

Poišči tisto, kar si včeraj skril in čestitaj mamici. Danes jo razvajaj, močno jo objemi. Lahko ji skuhaš njen najljubši čaj, zmasiraš ramena, ji podariš eno uro, da jo ima le zase, ji zapoješ kakšno pesem ... ali pa kar vse pesmice! S pomočjo spletne strani https://www.lilibi.si/gradivo-za-ucitelje#tab=1 poišči pesmice, ki smo se jih letos učili in jih zapoj (lahko jih tudi poiščeš v zvezku).

 Oglej si lutkovno igrico, v pomoč ti bo pri risanju v zvezek: 

1. a: Ponovi dele zunanje dele telesa. Pomagaj si z brezčrtnim zvezkom (vanj smo prilepili telo, dele pa označili s pikami – se spomniš?). Naštej in pokaži jih čim več. Nato naj nekdo drug pokaže del telesa, ti pa ga poimenuj. Pa še majhna pomoč: obraz, čelo, lice, brada, vrat, nadlaket, podlaket, rama, komolec, dlan, roka, prsti, noga, kolk, koleno, golen, hrbet, zadnjica, gleženj, nart, stopalo, prsti, stegno, oko, uho, ustnice, obrvi, trepalnice.

1. b: Vi lista še niste rešili. Najdeš ga v prilogi. Natisni ga in na njem označi zunanje dele telesa. List prilepi v brezčrtni zvezek. Najprej pokaži in označi tiste, ki jih že poznaš, nato je čas, da spoznaš še kakšno novo poimenovanje. V pomoč naj ti bodo: obraz, čelo, lice, brada, vrat, nadlaket, podlaket, rama, komolec, dlan, roka, prsti, noga, kolk, koleno, golen, hrbet, zadnjica, gleženj, nart, stopalo, prsti, stegno, oko, uho, ustnice, obrvi, trepalnice. Če doma nimaš tiskalnika, telo preprosto nariši po svoje v brezčrtni zvezek.

https://ucilnice.arnes.si/pluginfile.php/1884661/mod_folder/intro/telo.docx 

1. a in 1. b: Razmisli, kako skrbiš za svoje zdravje (5 področij):

- gibanje,

- zdrava prehrana in dovolj pitja vode,

- skrb za higieno,

- skrb za varnost – čelada, odsevniki ipd.,

- dovolj spanja - v posteljo moraš dovolj zgodaj, da si spočit.

Razmisli, kaj od tega počneš in kako bi lahko skrb za svoje zdravje še izboljšal. Nariši v brezčrtni zvezek, kako ti skrbiš za svoje zdravje (vsaj 5 sličic – za vsako področje eno sličico). Zgoraj napiši naslov ŽIVIM ZDRAVO.

In ko smo že pri zdravju, danes pomagaj pri pripravi kosila. Poskrbi, da bo na jedilniku nekaj zdravega (namig: lahko poskrbiš za sladico - slastno sadno kupo, mljask!). Obvezno pa pripravi mizo, pazi, da boš položil žlico in nož na desno stran krožnika, vilico pa na levo stran krožnika. Preštej, koliko kosov pribora je na mizi? Pa krožnikov? Vesele bomo, če dobimo tekom tedna kakšno fotografijo obroka, pri katerem si pomagal ali pa fotografijo pogrnjene mize. Pa ne pozabi biti zraven tudi ti! 

Želimo ti lep dan,

učiteljice Mateja, Helena in Tamara