Četrtek, 26. 3. 2020

Pozdravljeni, naši mali junaki. Kako vam mineva čas? Ko bi le posijalo sonce in nas malo pogrelo. Ga tudi vi že pogrešate? Pa šolo? Mi vas pogrešamo in čakamo, da se spet srečamo v šolskih klopeh. Upamo, da ste dobro in zdravo. 

Danes pa najprej reši vaje v Računanje je igra, stran 20, 21. Na strani 20 si oglej sliči. ce in  povej staršem matematično zgodbico za vsako sličico, ne pozabi postaviti vprašanja. Zgodba naj vsebuje vse potrebne podatke, npr.: Zidar je postavil 5 opek. Prinesel bo še tri. Koliko je vseh opek? Starši pa naj povedo račun in ga izračunajo. Pa še odgovoriti morajo v celi povedi. Hmmm, misliš, da jim bo šlo? J Potrudi se, ko se vrneš v šolo, bomo matematične zgodbe ocenjevali.

Iz delovnega zvezka za opismenjevanje, str. 35 prepiši v črtasti zvezek povedi pri nalogi z zvezdico. Če znaš sličice že zapisati z besedo, jih zapiši z besedo.

Zdaj pa ples! Pripravi list papirja, lahko je časopisni, že porisan pisarniški, kakršenkoli. Oglej si ples in zapleši. K plesu povabi še ostale!

 

Ideje za igro na prostem:

-        postavi poligon (preveri kdo v vaši družini je najbolj hiter in spreten)

-        igre z žogo (podajanje, odbijanje, met v cilj)

-        igra: Zemljo krast

Pri tej igri potrebujemo palčko in kredo s katero na tla narišemo velik krog in ga simetrično razdelimo na toliko delov, kot je igralcev. Ob tem je zaželeno, da se igre udeležijo vsaj trije igralci, še bolj napeto pa je, če je igralcev še več. Igralci naj svoj kos ozemlja poimenujejo po državah ali celinah. Na začetku igralci stojijo zunaj kroga, igra pa se prične tako, da prvi igralec vzame palčko in jo postavi v sredino kroga ter spusti na tla. Pri tem mora i. gralec, ki mu je palčka padla na njegovo kos zemlje stopiti nanjo in obenem to oznaniti z besedo »Stop«, medtem pa morajo ostali igralci zbežati čim dlje in se ustaviti ob besedi »Stop«. Tisti igralec, ki ima palčko poskuša zadeti katerega izmed soigralcev in če mu uspe, si lahko prisvoji del njegovega ozemlja, če pa ga zgreši, mu zemljo vzame tisti, ki je bil ciljan. Zemljo si igralec prisvoji tako, da stoji na svojem ozemlju in s kredo zariše čim globje na ozemlje drugega. Igra se zaključi, ko eden izmed igralec ukrade vso zemljo ostalim.


Veliko zabave pri reševanju in ne pozabite se igrati! 

Učiteljice Helena, Mateja in Tamara