Petek, 27. 3. 2020

Ne moremo verjeti, za nami bo (ko opravite še današnje naloge) že drugi teden šolanja na daljavo. Kako čas beži ...

Čestitamo vam, otroci. Čestitamo vam, staršem, da zmorete poleg vseh svojih obveznosti še opravljati delo učitelja. Če vam bo šlo zelo dobro, lahko pridete tudi v šolo pomagat, hihihihi :) 

Čas je za igro! To idejo nam je posredovala Nikina mamica. Hvala mamici! Vzemite igro Človek, ne jezi se in dve kocki. Ja, prav ste prebrali, dve kocki. Pravila so enaka, le naprej se lahko premakneš za toliko polj, kolikor je seštevek pik na obeh kockah. Če bo šlo preko desetice, si pomagaj s štetjem pik. Sicer pa poskusi računati, ne šteti. Če doma nimate ravno te igre, poskusite z dominami ali kakšno drugo igro ...  Zabavajte se!

Vzemi bel list in nanj nariši poljubno sliko. Zapolni ves prostor, riši na veliko. Na hrbtno stran zapiši križem kražem 15 računov. List razreži tako, da bo en račun na enem koščku papirja. Račun izračunaj, obrni košček papirja in na poslikano stran zapiši rezultat. Ko boš vse izračunal, sestavi sliko nazaj tako, kot je bila na začetku. Izdelal si sestavljanko. Še več, izdelal si učni pripomoček! Bravo. Spravi ga v kuverto ali škatlico in ga prinesi v šolo. Zamenjali si jih bomo med seboj in jih sestavljali.

Pred vami je vikend. Otroci, odpočijte se in se zahvalite staršem, da so vam pomagali cel teden pri nalogah. Tudi me smo iskreno hvaležne za vašo pomoč in delo, ki ga opravljate. Skupaj bomo zmogli! 

Lep, nasmejan, s soncem obsijan vikend vam želimo,

učiteljice Helena, Mateja in Tamara