Sreda, 8. 4. 2020

Prisuhni zvočnemu posnetku:

  

 

Po končanem poslušanju odgovori na vprašanja, odgovarjaj v podrobni (celi) povedi. Če boš vmes potreboval več časa, pritisni pavzo. Prvič prosi starše, naj ti pokažejo, kako se to naredi, potem pa boš to zmogel/zmogla že sam/sama. Po krajšem premoru sledi tudi pravilen odgovor, da lahko preveriš svoje odgovore.

Zdaj pa prisluhni pesmici Mali zvonček:

Večkrat jo poslušaj, do petka se jo poskusi naučiti. Bo šlo? Namig: na manjši listek nariši zvončka in listek prilepi na vidno mesto (če ti to starši dovolijo). Tako se boš večkrat spomnil/-a pesmico zapeti in vaditi. Če imaš doma starejšega bratca ali sestrico, ki igra na instrument, ga (jo) prosi, naj zaigra note, ti pa zraven zapoj. Pravi koncert lahko prirediš!

Zraven obvezno pesem prikaži z gibi, tako si jo boš hitreje zapomnil/-a. Predstavljaj si, da si ti mali zvonček, ki se zbudi, si pomane oči, vstane, se pretegne, potem pa začne zvoniti. Imaš doma kaj, kar bi zvonilo ali pocingljalo? Znajdi se, prebrskaj kuhinjo in poišči nekaj, kar boš uporabil/-a za spremljavo pri delu, ko zvonček kliče bratce: bim bim, bim bam, bim bam.

V brezčrtni zvezek prilepi pesmico (priloga mali zvoncek - PDF). Če nimaš možnosti tiskanja, samo napiši naslov MALI ZVONČEK.

Spodaj, pod pesmico, pa po navodilu zgubaj zvončkov cvet (potreboval boš majhen bel kvadrat):


Cvet prilepi pod pesmico, nato pa doriši še vse, kar zvončku še manjka in o čemer si poslušal/-a pri Jakobovem opisu zvončka (steblo, ozki listi, čebulica, korenicnice). 

Ker nam je vreme te dni res naklonjeno, izkoristi dan za pobeg v naravo. Spodaj si oglej nekaj vaj in si popestri sprehod. Lahko si izmisliš vaje tudi sam/-a. A poskrbi za varnost.

 

POMEMBNO! Jutri boš potreboval/-a prst za sajenje. Če je doma nimaš, jo danes naberi na polju, kar iz krtine, teh je na polju te dni veliko.