Petek, 17. 4. 2020

Preizkusi svoje znanje računanja v prilogi (Sestevanje_odstevanje (PPT)). Klikni pravi rezultat, obvezno zatem vijolično puščico in takoj boš izvedel/-a, če si računal/-a ravilno ali nepravilno. Srečno!

 

Kako ti gre pesmica Potoček? Danes jo boš v brezčrtni zvezek ilustriral/-a. Pomisli, kaj vse moraš narisati: potoček, gore, ptice … Če želiš, pesmico natisni in jo zgoraj prilepi, drugače napiši samo naslov pesmi.

Spodaj jo ilustriraj. Poj, poj, poj in še enkrat poj, petje in glasba sta kot zdravilo. Če pojemo, se takoj boljše počutimo. Kar preizkusi, če ne verjameš! :) 

POPRAVEK: Opala! Prsti so bili prehitri in včeraj pozabili dodati besedilo pesmi in posnetek. Za napako se opravičujemo. Hvala za opozorilo. 

Zdaj pa se pretegni in razmigaj še telo. Pripravi 5 plišastih igrač in 5 škatel, lahko tudi keglje, tulce, karkoli, da boš postavil ovire. Najprej pa se ogrej, se še spomniš vaj za ogrevanje? Teci eno minuto na mestu, kroži z glavo počasi, z rameni, z obema rokama naprej in nazaj, kroži z boki, raztegni noge. Naredi še 10 trebušnjakov in10 sonožnih poskokov. Zdaj pa si oglej posnetek in si pripravi poligon. Izmisli si tudi kakšne nove vaje.

 

Sošolcev in sošolk nisi videl/-a že cel mesec. Jih pogrešaš? Prepričane smo, da te tudi oni pogrešajo. Bi jim rad kaj sporočil/-a? Kaj napisal/-a, narisal/-a? Napiši ali nariši na list in prosi starše, da tvoje sporočilo slikajo in pošljejo učiteljici. Lahko tudi napišeš na računalnik, če starši dovolijo. Ne pozabi se podpisati. Poskrbele bomo, da bo tvoje sporočilo prispelo do tvojih sošolcev in sošolk, njihovo sporočilo pa do tebe. Ne prekini verige! Tako se boste vsaj za kratek čas spet povezali. Časa imaš do torka.

Zdaj pa si le odpočijte in naberite novih moči. Lep vikend vam želimo.

Učiteljice Helena, Mateja in Tamara