Na krilih domišljie - meditacija, 2. del

Tako, pred nami je domišljijsko potovanje. Prosi, naj ti starši ( ali pa starejši bratci ali sestrice) pri tem pomagajo tako, da ti počasi, s presledki in umirjeno, s tolplim in prijetnim glasom, preberejo spodnje besedilo. Lahko pa v mislih potujejo s teboj.

 

Udobno se namesti; lahko sediš, ležiš…

Zapri oči in 3 krat globoko vdihni in izdihni. Počasi umiri dihanje…

 

Se spominjaš zajčka, ki te je zadnič obiskal? Ja, točno tistega. Belega, nežnega, puhastega… Kako lepo sta se igrala!

 

Ampak danes, prav danes je tisti dan, ko ti obiščeš njega. Dogovorila sta se, da se dobita ob robu travnika pri treh smrekah.

 

Zajtrk, postiljanje postelje, umivanje zob je že za tabo. Mogoče si že opravil šolsko delo, da se boš lahko brezskrbno potepal s svojim dolgouhim prijateljem. Sedaj se le še skrbno obleci, saj je zunaj še vedno hladno. Ja, pa na malico in vodo ne pozabi in vse skupaj shrani v nahrbtnik. Mogoče lahko vanj položiš še kakšno korenje in jabolko za tvojega prijatelja.

Super, vse je pripravljeno. Sedaj pa le pogumno pot pod noge.

 

Hitro prideš do travnika. In glej, točno ob robu, za prvo smreko, že opaziš zajčka, ki se previdno stiska ob deblo in ti veselo maha s tačko. Kar stečeš do njega in veselo se primeta  ter se zavrtita in zapojeta.

Zajček te odpelje na potep po travniku. Pokaže ti, kje raste najboljša detelja. Kje najlepše pojejo ptički. Kje je zadnjič od daleč opazoval srne. Odpelje te do potočka…  In naprej do…   (pustite čas za domišljijo).

 

Čez čas sta že pošteno utrujena. Sedeta vsak na svoj štor, iz nahrbtnika vzameš malico. Najprej ponudiš zajčku njegovo. Zanjo se ti vljudno zahvali. Hvaležna sta za polna trbuščka in prijetno družbo. Nekaj časa se še pogovarjata. Povesta si marsikatero skrivnost, ki je namenjena le izbranim ušeskom.

 

Kako hitro mineva čas v prijetni družbi. Zajček se mora vrniti k svoji mamici in tudi ti moraš domov, da staršev ne bo skrbelo. Toplo se poslovita, si pomahata in odhlačata vsak na svojo stran.

 

 

 

Počasi, prav počasi  pomigaš z levo nogo, nato še desno. Pomahaš z obema rokama. Nežno premakneš glavo v eno in nato v drugo stran. Vstaneš in pripoveduješ, kaj vse sta se z zajčkom igrala. Lahko pa le narišeš…