Četrtek, 23. 4. 2020

Danes je dan za novo črko, ki se od črke P razlikuje po le eni malenkosti – dodatnem trebuščku. Ujemi jo (neobvezno):

https://www.lilibi.si/solska-ulica/slovenscina/igra-s-crko/igra-s-crko-b

 Poglej, kako jo zapišemo:

https://nasaulica.si/datoteke/Prikaz_pisanja_crk/story_html5.html

V brezčrtni zvezek na sredino zapiši večjo črko B, nato prisluhni ugankam. Če želiš ugibati brez vsakršne pomoči, potem posnetek le poslušaj, ne glej. Rešitve ugank zapiši okoli črke B.

Kaj si opazil?

 

Reši strani 50, 51 v delovnem zvezku za opismenjevanje. Namig: prva sličica, pod katero moraš zapisati besedo, je robot. Zadnjo nalogo rešuj tako, da bereš po eno poved in sproti barvaš.

Vadi še zapis črke B v črtastem zvezku – zdaj že veš, kako to gre – vadiš zapis velike in majhne črke B, spodaj pa zapišeš štiri povedi. Ne pozabi na piko na koncu povedi. Uporabi vsaj štiri besede iz brezčrtnega zvezka (rešitve ugank), lahko tudi več. Izziv: če želiš, zapiši smešne povedi, lahko se tudi rimajo, npr.: BUDILKA JE ZAZVONILA IN ŽABO JE ZBUDILA.
Če se boste danes odpravili na sprehod, se ustavite na travniku. Če imaš doma svoje dvorišče, pa še bolje. Povabi bratca, sestrico ali starše in se lovite vsaj 5 minut. Če boste odšli na sprehod, vmes tudi del poti zmerno tecite. Bi ti uspelo teči 3 minute brez ustavljanja? Če ne boš šel ven, pa izvedi “ritobrc.” Na mestu tečeš tako, da se s petami dotikaš zadnjice čim hitreje 1 minuto.