Petek, 24. 4. 2020

Reši vaje v Računanje je igra, str. 31.

Naredi vaje ob črkah v svojem imenu (priloga: športna abeceda). Povabi še koga zraven!

 

Danes ponavljamo vse, kar smo se naučili o pomladi. Spomni se na ptice, drevje, oblačila, živali, cvetlice, poskuse … Še enkrat lahko prisluhneš posnetku:

Svoje znanje preveri tu:

https://www.lilibi.si/solska-ulica/spoznavanje-okolja/vreme/vreme

https://www.lilibi.si/solska-ulica/spoznavanje-okolja/vreme/kaj-obleci

https://www.lilibi.si/solska-ulica/spoznavanje-okolja/narava/rastline/kviz-rastline

Kako ti je šlo?

 

Kako uspevajo rastline? Je kaj zraslo? Kje? Zakaj? Če je rastlina že pognala, prosi starše, da nam pošljejo fotografijo vseh treh kozarcev. Pa tudi ti se ponosno postavi zraven! Zabeleži svoja opažanja v zvezek, če še nisi. Fotografije nam pošlji čim prej, a najkasneje do konca počitnic. Fotografijo rastlin in fotografijo opažanj v zvezku nam moraš obvezno poslati, služila bo kot podlaga za ocenjevanje, ko se vrnemo v šolo.

 

Vadi branje v delovnem zvezku, beri zvezdice in uteži za nazaj, zdaj poznaš že veliko črk, torej se lahko lotiš že knjig in postaneš pravi knjigožer! Smo prav radovedne, kako vam gre! :)

 POMEMBNO! Po počitnicah boš za prvi dan potreboval/-a škatlo, lahko je to škatla za čevlje ali papirnata škatla, ki jo dobite v trgovini pri blagajni, da v njej odnesete domov nakupljene stvari. Pokrova ne potrebuješ.

Pred vami pa so počitnice. Prepričane smo, da smo jih vsi že težko čakali in da so res zaslužene. Čestitke starši, speljali ste že 6. teden šolanja doma. Vemo, da brez vas ne bi zmogli, zato še enkrat iskrena hvala.  En velik bravo tudi za vas, naše male bojevnike, ker vestno opravljate naloge.

Zaključujemo z enako mislijo kot vsak petek, pa naj bo tokrat res uslišana – upamo, da se po praznikih vidimo v šoli. Držimo pesti… Do takrat pa vse dobro in lepe, lepe počitnice! Spočijte se.

Učiteljice Helena, Mateja, Tamara