Ponedeljek, 4. 5. 2020

Prisluhni ponovno pesmici:

 Med gledanjem bodi pozoren/-na, kako se premikajo živali.

Katere živali si videl/-a na posnetku? Poimenuj jih, v angleškem jeziku, seveda.

Oglej si fotografijo, preštej živali in v razpredelnico nad vsako živaljo zapiši s številko, koliko jih je. Štej glasno v angleščini. Nato še glasno preberi razpredelnico, npr.: three penguins, two snakes …  Dodaš samo -s na koncu živali, če jih je več (1 snake- 2 snakes). Vidiš, enostavno, tako kot v slovenščini: trije pingvini, dve kači… Razpredelnico najdeš spodaj v priponki. 


Ker zvezka za angleščino nimaš doma, nalogo reši na list, spravi v mapo in ko se vrnemo v šolo, bomo list prilepili v zvezek za angleščino. Če doma nimaš tiskalnika, razpredelnico preriši na list in jo izpolni. V tem primeru živali nariši po svoje, tako kot znaš. 

Zagotovo imaš doma kar nekaj igrač – živali. Uporabi jih za igro v angleščini. Razporedi igrače v krog, na sredino pa položi spinner ali kakšno prazno plastenko. Na spinnerju označi majhno puščico. Zavrti spinner oz. plastenko. Ko se ustavi, poglej, kam kaže puščica oz. vrh plastenke – poimenuj tisto žival na glas, zraven poskusi povedati tudi barvo, npr.: a green frog. To nalogo lahko opraviš tudi v petek, ko bo podobna naloga tudi pri spoznavanju okolja.