DELO za sredo 25. 3. in petek 27.3. 2020

Dragi učenci

Danes se boste najprej registrirali na portal i rokus plus: Navodilo:

Postopek prijave/registracije:

  1. Na izbranem portalu kliknite na gumb Prijava.
  2. Če ste že uporabnik portala, vnesite svoj e-naslov in geslo ter sledite navodilom. Če na portal dostopate prvič, kliknite na polje Nimam še uporabniškega računa in vnesite zahtevane podatke. Tako se boste registrirali in ustvarili uporabniški račun.
  3. a.    Na portalu iRokus.si gradiva v svojo iZbirko dodate s klikom na gumb Dodaj brezplačna gradiva.
    b.    Na portalih Lilibi.si, Radovednih-pet.si in iRokusPlus.si pa vas bodo vsa gradiva že čakala v vaši iZbirki.
Priporočamo uporabo brskalnika Mozilla Firefox.

Greste na NARAVOSLOVJE 7, odprejo se vam tri ikonce, kliknete prvo- interaktivni učbenik

Na levi zgoraj imate kazalo, greste na Organizmi og zunaj in znotraj, nato na Pomembna je tudi notranja zgradba- preberet in se pomikate po strani navdol z miško. V zvezek napišete naslov krovne strukture in prerišete kožo ter jo označite (kliknete na moder krogec).  Pomikate se navdol po strani, kjer si lahko pogledate, kako so zgrajene posamezne skupine živali ( v krogcu na tri črtice kliknete in dobite skupino živali potem pa poklikate organske siteme in si pogledate).

S puščico na desni strani sredine strani se pomaknete naprej NADZOR in ODZIV TELESA. Z rumeno puščico na dnu odprete stran. V zvezek napišete nalov ter Kaj so hormoni in kaj je nadzorni sistem ter raziskujete naprej po strani navzdol. Pogledate si film Razvoj možganov ter rešite ČRKOVNICO.

S sredinsko puščico se pomikate na naslednjo stran NADALJEVANJE VRST, spet rumena puščica. Napiši naslov RAZMNOŽEVANJE, RAST, RAZVOJ ter razišči in zapiši /spolno razmnoževanje, nespolno razmnoževanje, popolna preobrazba, nepopolna preobrazba, ). V krogcu so ikonce, poklikaj in si oglej filmčke, reši naloge, raziskuj. Spodaj sem ti priložila nekaj slikis, kako ta stran zgleda in kj si poglej.

Na naslednji strani imaš lep miselni vzorec, preberi poglej in si poskušaj čim več zapomniti. S klikom na posamezni organski sitem se ti odpre vse, kar si moraš zapomniti. Spodaj klikni na puzzl in reši nalogco.


Delaj počasi, čim več si zapomni. Časa, da vse pregledaš , raziščeš imaš do naslednjega tedna do srede, ko dobiš novo nalogo.

Veliko uspeha pri raziskovanju. Mislim, da ti bo zanimivo.