Pozdravljeni,
Obveščam vas, da s ponedeljkom začne veljati novi režim dela na daljavo. Od razrednika boste dobili polna navodila. Navodila vam bom tudi jaz dodal v spletno učilnico pod temo splošno. Pravila ste dolžni prebrati in jih upoštevati.
Za pouk preko aplikacije ZOOM boste dobili povezavo, ki bo vedno enaka v spletni učilnici prav tako pod temo splošno. Ne glede na to kaj piše na povezavi ZOOM se bomo dobivali v sledečih terminih:
vsak četrtek od 13.00 do 13.45
Do takrat si inštalirajte SolidWorks 2019. Povdarjam, verzijo 2019, ker šola je trenutno na tej verziji. Če mi boste pošiljali novejše verzije datotek jih ne bom mogel opreti in je enako kakor, da mi jih niste poslali. Glede na to, da sem vas na to opozoril na začetku šolskega leta in ponovno sedaj, ni izgovorov za napačno inštalacijo programske opreme. Licence se nahajajo v spletni učilnici.
Pomembna pravila glede ZOOM srečanj:
5. Videokonference
V urniku eAsistenta je navedeno, katere ure bodo potekale z videokonferenco Zoom (namesto učilnice na urniku piše 'ZOOM'). Povezave na Zoom videokonference so objavljene v spletnih učilnicah. Prisotnost dijakov na videokonferencah je OBVEZNA. Učitelji odsotne dijake vpišejo v dnevnik eAsistenta, s tem se sproti obvešča razrednika oddelka.
Osnovna navodila za vedenje dijakov na videokonferencah:
Vsaj 5 minut pred konferenco preverijo, ali so prejeli povezavo za srečanje in ali le-ta deluje.
Na srečanje se povezujejo pravočasno, zamude niso dovoljene (če imajo tehnične težave, to sporočijo vodji konference).
Ob vstopu v videokonferenco imajo vključeno kamero (preverijo delovanje mikrofona, slušalk in kamere) in izključen mikrofon.
Pred seboj imajo potrebščine za predmet, ki je na urniku (učbeniki, zvezki, pisala…).
Na videokonferenci lahko prisostvujejo samo dijaki posameznega oddelka. Zaradi varstva podatkov ni dovoljeno, da dejavnosti (druge dijake) poslušajo tudi druge osebe.
Pouk preko video ure dijak spremlja urejen (ne npr. v pižami) in sede ob mizi (ne npr. na postelji, sedežni garnituri …).
Med video uro je prepovedano prehranjevanje in kajenje.
Med video uro si dijaki ne pošiljajo sporočil po drugih kanalih ali socialnih omrežjih.
Med konferenco skušajo omejiti hrup – ni primerno, da šepetajo in se zapletajo v zasebne pogovore, uporabljajo telefon ipd.
Dijaki med poukom na daljavo preko videokonference ne smejo snemati ne slike ne zvoka. Prav tako ne smejo objavljati ali deliti gradiva, ki jim ga učitelj pošilja, če nimajo učiteljevega dovoljenja.