Evidenca vpisa v izobraževanje odraslih

Evidenca vpisa v izobraževanje odraslih

Keše Drago írta időpontban
Válaszok szám: 17

Pozdravljeni!

Zanima me katere programe uporabljate na šolah za vodenje vpisa udeležencev izobraževanja odraslih. Na Šolskem centru Celje še vedno uporabljamo evidenco, ki jo je pred mnogimi leti pripravil naš sodelavec dr. Janez Gašperšič in jo lansiral na trg. Po lanskoletnih zapletih z GDPR smo evidenco prestavili na notranji strežnik to pa pomeni, da udeleženci izobraževanja odraslih nimajo več možnosti vpogleda v svoj e-indeks in ni več omogočena direktna prijava na izpit. Prijave na izpit smo rešili z nekakšno "gasilsko" rešitvijo, vpogleda v e-indeks pa še vedno ni. Ker omenjen program že nekaj časa nima ustrezne tehnične podpore razmišljamo o uporabe nečesa novega. Zanima me kaj uporabljate in kako ste zadovoljni s tem kar imate. Ali morda uporablja kdo programsko rešitev podjetja TALPAS d.o.o. iz Izole?

Hvala v naprej za mnenja

Drago Keše

Válasz erre: Keše Drago

Zadeva: Evidenca vpisa v izobraževanje odraslih

Stele Karmen írta időpontban

Drago in vsi sodelujoči lepo pozdravljeni,

pri nas na ŠC PET Ljubljana sicer v IO nimamo programa, ki ga vi uporabljate in tudi tega, ki ga na koncu omenjate ne poznam, smo pa to vprašanje o nekem enotnem programu naslovili na posvetu, ki smo ga imeli v začetku šolskega leta na gospo T. Dolgan iz MVI in je dejala, da o tem, da bi se lansiral nek program, katerega bi lahko uporabljali v IO, ne razmišljajo.

Pri nas sicer uporabljamo še staro bazo od gospoda Kozjeka in tudi že nekaj časa razmišljam o tem, da bi prešli na nek nov program, ki bi bil prilagojen IO.

Morda ima še kdo drug kakšne ideje, nasvete? Kaj pa vi uporabljate....Izkušnje z E-asistentom? Verjetno bi bilo smiselno, da bi se vsi zainteresirani za nov program povezali skupaj?

Lep pozdrav

Karmen Stele

Válasz erre: Stele Karmen

Kržin Stepišnik Jasna írta időpontban

Pozdravljena Drago in Karmen ter vsi ostali,

tema vodenja evidence v IO je trenutno izjemno aktualna tudi pri nas. Imamo soroden problem z Evidenco (dr. Gašperšič), ki jo uporabljamo sedaj.  Zato smo se pozanimali, kaj uporabljajo drugi izobraževalci odraslih in prišli do programa SNIPI. Program uporablja večina ljudskih univerz in tudi nekaj drugih izvajalcev IO. Z njim so zelo zadovoljni.  Uporabljajo ga tudi za vodenje v projektih in neformalne tečaje,...

Mi smo si ogledali konkretno delovanje v ljudski univerzi, danes pa je predstavitev za našo ekipo naredil avtor Dejan Dular. Odločili smo se, da ga bomo testirali in načrtujemo njegovo uporabo ter zamenjavo z Evidenco.  Zelo podpiram idejo, da bi se povezale šole, ki bi bile zainteresirane za uporabo. Na ta način bi si lahko zmanjšali stroške ter se povezali tudi pri podpori pri vpeljevanju v uporabo. Kaj menite o predlogu še druge šole?   

(Za izobraževanje mladine že dolgo uporabljamo E-asistent, a za IO se nam ne zdi primeren.)

Lep dan želim, Jasna Kržin Stepišnik

Válasz erre: Kržin Stepišnik Jasna

Dolinar Katja írta időpontban
Pozdravljeni,

pri nas je situacija enaka kot pri vas, Jasna. Sedaj uporabljamo Evidenco in prav tako razmišljam(o) o zamenjavi. Tudi jaz sem govorila z g. Dularjem o programu SNIPI in se mi zdi primernejši od eAsistenta, ki ga uporabljamo za redno izobraževanje. Vsekakor podpiram predlog, da bi se povezale šole, ki bi želele uporabljati ta program.

Lep pozdrav
Katja

Jasna,

hvala za konkretno informacijo. Tudi jaz vidim smiselnost v povezavi organizacij za IO v nek enoten sistem in s tem morda racionalizaciji stroškov. Prosim, če mi lahko pošljete kakšen kontakt avtorja na drago.kese@sc-celje.si, da ga povabimo na pogovor.

Lp Drago

FIEGL SUZANA írta időpontban
Pozdravljeni,
tudi na Šolskem centru Nova Gorica smo do sedaj uporabljali Evidenco (dr. Gašperšič) in smo v fazi dogovarjanja za uvedbo progama SNIPI za naslednje šolsko leto. Program SNIPI se na našem centru sicer že uporablja za TPK, vodstvo pa podpira tudi uporabo programa za potrebe IO. Pridružujemo se ideji o povezovanju šol in podpori pri vpeljevanju programa SNIPI v uporabo.

Lep pozdrav,

Suzana Fiegl in Lavra Vermiglio

Prebil Andreja írta időpontban

Pozdravljeni,

mi imamo (na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana) program SRP od g. Dušana Kozjeka. Načeloma je v redu program, edino s čimer je veliko zamude je prijava/odjava na izpite, ki bi bila lahko elektronska. V kolikor boste šli v oblikovanje novega programa, bi me zanimalo. Hvala.

Lep pozdrav, Andreja Prebil

Vitežnik Karmen írta időpontban

Pozdravljeni,

pri nas je vpis v IO bolj skromen in nam v namen vodenja evidenc, urnika, redovalnice in komunikacije pride prav kar lastna iznajdljivost. Uporabljamo vsa možna orodja, ki nam jih računalniška tehnologija omogoča. Pred leti smo se poskušali dogovoriti z eAsistentom, ki ga uporabljamo za redno šolanje mladine, a so nas zavrnili, češ, da smo premajhni in bi bila tudi cena zelo visoka. 

Zato podpiram skupno akcijo o povezavi šol in podpori pri upeljevanju v uporabo.

Lep pozdrav, Karmen Lemut, Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina.

Kodrin Metka írta időpontban
Pozdravljeni.
Mi imamo e asistenta, ker ga imamo tudi za naše redne dijake. V bistvu se odpre dodatna samostojna enota v e asistentu. Je pa res, da mi e asistenta ne koristimo za vpisno dokumentacijo. V e asistentu imamo vse podatke o udeležencih, ocene, koristimo izpise, uporabljamo urnik za učitelje, pa še kaj bi se našlo. Ker učitelji uporabljajo e asistenta za redne dijake, nimajo težav za uporabo za udeležence IO. Kar je potrebno pred pričetkom, dobro razmisliti, kako nastaviti osnovne podatke glede letnikov.
Tako, da z naše strani navijamo za e asistenta.

Lp. Metka
Válasz erre: Kodrin Metka

Pirc Vesna írta időpontban

Pozdravljeni,

na naši Enoti za izobraževanje odraslih smo cca 12 let nazaj uporabljali program od g. Kozjeka. Ko se je pričel postavljati eAsistent smo skupaj z njihovimi razvojniki pripeljali eAsistenta do te mere, da so določene aplikacije prilagojene tudi za uporabo za izobraževanje odraslih.  Ko se je eAsistent sčasoma precej uveljavil v večini rednih slovenskih šol (OŠ in SŠ), s tem mislim na redno izobraževanje, se je prilagajanje programa izrednemu izobraževanju ustavilo. V praksi to pomeni, da, če želiš določeno nadgradnjo, je potrebno na eAsistenta poslati predlog, ki pa je potem poslan na glasovanje, kar pa pomeni, da se nič ne nadgrajuje, saj je premalo organizacij IO, ki uporablja eAsistenta in je posledično premalo glasov. Skratka eAsistent takšen kot je sedaj v določenih zadevah ni prilagojen za izobraževanje odraslih. Mi smo z g. Dularjem, ki prihaja iz naših koncev in smo z njim že sodelovali, že bili v navezi glede programa, ki ga ima za IO, nismo pa še storili preskoka na nov program.

Drago, jutri vam lahko posredujem njegov kontakt, ker sem danes službeno odsotna.

Pozdrav vsem,

Vesna Pirc

Válasz erre: Pirc Vesna

Pozdravljeni!

Imate morda telefonsko številko Dejana Dularja (SNIPI), na e-pošto je namreč neodziven.

Lp Drago

Pozdravljeni, 

ko smo bili nazadnje v kontaktu z njim, je sporočil, da je do jeseni popolnoma zaseden. Zato se verjetno tudi ne oglaša. 

Dogovorili smo se z njim, da ga povabimo na naš strokovni posvet, ki ga načrtujemo v septembru 2024, kjer bomo temi vodenja evidenc v IO namenili potreben čas. Tam nam bo celovito predstavil SNIPI, delovanje bomo pogledali tudi na kakšnem konkretnem primeru. Tako se lahko nato dogovorimo, katere šole bi bile zainteresirane za uporabo in za skupno uvedbo. G. Dular je predlagal, da je za prenos podatkov primeren čas, ko v pretežni meri za novo š. l. zaključimo z vpisi, torej v novembru. 

Lep dan vsem.   

Pozdravljeni!

Jaz sem se pogovarjal z g. Dularjem, ki mi je po telefonu že nekako v grobem predstavil program. Je pa pripravljen pripraviti tudi nekakšno ON LINE predstavitev za nas (verjetno preko ZOOM). Predlagal sem mu, da bi, ko bova uskladila termin in način predstavitve, s tem seznanil tudi člane DOIO in če bi koga zanimalo, bi se lahko video predstavitvi pridružil. Naš predlog predstavitve je v petek, 31. 5. 2024, ob 12.00. Ravno danes sem g. Dularja prosil, da mi potrdi termin predstavitve in pošlje povezavo za pridružitev. Ko bom prejel njegov odgovor bom zapisal na forum oziroma bom z njim seznanil go. Jasno Kržin Stepišnik.

Sva se pa tudi midva z g. Dularjem pogovarjala, da bi bilo bolje vpis narediti še po starem in nato prenesti podatke v nov program. 

Lep pozdrav 

Drago Keše

Spoštovani!

G. Dejan Dular je potrdil termin ON LINE predstavitve programa za vodenje izobraževanja odraslih SNIPI. Predstavitev bo potekala preko MS TEAMS v petek, 31. 5. 2024, ob 12.00.

Če bi se kdo želel pridružiti predstavitvi se spodaj nahaja link.

Ga. Jasna Kržin Stepišnik sicer načrtuje predstavitev programa SNIPI na jesenskem posvetu IO, a se mi ne zdi nič narobe, če o samem programu takrat že nekaj vemo.  Kot sem že omenil je g. Dular predlagal, da se vpis naredi še v staro evidenco in se nato v novembru ali decembru opravi prenos. Danes pa sem se o tej temi pogovarjal tudi z g. dr. Janezom Gašperšičem, ki je avtor Evidence SS in je morda nekoliko drugačnega mnenja. Pravi, da bi morda prvi vpis opravili že v nov program, tiste ki pa nadaljujejo vpis pa bi potem prenesli v nov program. Staro evidenco bi morda prestavili na nek notranji strežnik na šoli in jo uporabljali zgolj kot neko "arhivsko omaro", razmišljanje zgolj v razmislek.

Lp Drago Keše, ŠC Celje

________________________________________________________________________________

Microsoft Teams Ali potrebujete pomoč?

Pridružite se srečanju zdaj

ID srečanja: 312 772 897 109

Geslo: ub6oFw

Za organizatorje: Možnosti srečanja

________________________________________________________________________________

Pozdravljeni, 

strinjam se, da je za vse nas dobrodošlo pridobiti čim več informacij o možnostih vodenja evidenc v IO na naših šolah. Hvala Dragu Krešetu, da je delil povezavo z vsemi. Članom DOIO in članom Skupnosti IO znotraj ZŠD, ki niso vključeni v razpravo v tem forumu, bom posredovala to isto informacijo in povezavo na predstavitev. 

Se vidimo  na daljavo 31. 5. ob 12. uri.

Lep pan želim.

Vrčkovnik Renata írta időpontban

Pozdravljeni, 

na SGGOŠ uporabljamo, tako kot pri rednem programu, eAsistenta kot samostojno enoto za IO. Vanj vpisujemo podatke o udeležencih, ocene, ZI in POM, tiskamo osebne liste, spričevala in sezname. Ostalo dokumentacijo in različne sezname vodimo še posebej glede na naše potrebe (različne tabele idr.). Za naše potrebe je ta način dela za zdaj zadovoljiv (drugih programov ne poznamo).

Bi pa bili zainteresirani za predstavitev programa, bolj prilagojenega za IO.

Lep pozdrav,

Renata Vrčkovnik

Štefanič Suzana írta időpontban

Pozdravljeni, 

tudi na SŠTS Šiška uporabljamo eA kot samostojno enoto za IO in nam kar ustreza. Podobno, kot na SGGOŠ, drugih programov ne poznamo in bi bili zainteresirani za predstavitev programa, bolj prilagojenega za IO.

Lep pozdrav,

Suzana Štefanič

Válasz erre: Štefanič Suzana

Božičko Marjan írta időpontban

Pozdravljnei,

mi na srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor ne uporbljamo nobenega programa za vodenje evedinc izobraževanaj odraslih. Bi pa bili zainteresirani za predstavitev kakšne skupne rešitve.

eAsistenta smo želeli pred leti uporabiti ločeno za odrasle, vendar je bila cena zelo visoka. Tako, da se nismo odločili. Za redno izobraževanje pa ga uporabljamo.

Lepp ozdrav ,

Marjan Božičko