Zadolžitev (23. 3.-27. 3.)

Zadolžitev (23. 3.-27. 3.)

od Katja Leva -
Število odgovorov: 0

Zadolžitve za učence 6. razreda (slovenščina)

2. TEDEN

Ponedeljek, 23. 3. 2020

V soboto, 21. 3. 2020, je bil svetovni dan poezije (pesništva). V ta namen pobrskaj po domačih knjižnih policah, spletu ali v berilu in izberi eno pesem, ki ti je všeč, ali pa takšno, da jo boš lahko uporabil v sredo za materinski dan J.

Prilepi jo v kanal, da jo vidijo še drugi učenci. Zraven pa v eni povedi napiši, zakaj si izbral ravno to pesem.  To naj bo vse za danes …

Tisti, ki še niste povedali pesmi za bralno značko, imate možnost, da se izbrano pesem naučite, se posnamete in mi pošljete posnetek.

Torek, 24. 3. 2020

Reši naloge v DZ, str. 64 (od 1. do 9. naloge).

Pri 8. nalogi v starem časopisu poišči le en oglas in ga prilepi v zvezek ali pa ga poišči na spletu in prepiši v svoj zvezek. V eni povedi napiši, ali se prodaja, kupuje, podarja, kaj se prodaja, kakšen je predmet prodaje ...

Pri 9. nalogi zapiši v zvezek dva mala oglasa. Pri prvem se zgleduj po oglasih na str. 64 (resničen), pri drugem pa poskusi biti čim bolj humoren (npr. Rada bi zamenjala slabe ocene z odličnimi, menjam šolsko torbo za …). Samo ta dva mala oglasa mi poslikaj in pošlji ali v kanal ali po elektronski pošti: katja.leva@2os-slb.si.

Za tiste, ki imate radi izzive, ustvarjalnost, tehniko … Posnemite kratek oglas in mi ga pošljite. Se veselim izdelkov.

Sreda, 25. 3. 2020

V priponki ti pošiljam rešitve nalog, ki si jih sam reševal v prejšnjem in tem tednu. Vzemi si čas in naloge natančno preveri. Napačne odgovore popravi z drugo barvo pisala. Tako boš ponovil in utrdil snov.

Ne pozabi, da je danes materinski dan in poskrbi za kakšno mini presenečenje J.

Četrtek, 26. 3. 2020

Ali pogosto sanjaš? Se ti je že kdaj sanjalo kaj zares nenavadnega? Napiši, kje ste se v svojih sanjah znašli, kdo je bil z vami, kaj nenavadnega se vam je dogajalo. Ali se vam je kdaj zgodilo nekaj zares nenavadnega, da vam drugi niso verjeli, ko ste jim o tem pripovedovali?

Napiši povezano besedilo, dolgo 10 vrstic, ki naj ne bodo odgovori na vprašanja.

Besedilo mi pošlji v kanal ali na katja.leva@2os-slb.si

Nato preberi besedilo v berilu na strani 100: Alica v čudežni deželi.

Petek, 27. 3. 2020

Še enkrat preberi zgodbo o Alici v čudežni deželi.

V zvezek napiši avtorja in naslov besedila, prepiši besedilo iz berila v okvirčku na str. 103. Odgovori še na 1. in 2. vprašanje pod besedilom.

Zamisli si, da Marčni zajec povabi Alico na intervju. Napiši duhovit pogovor med njima, ki bo temeljil na podobnih logičnih nesmislih. Besedilo naj bo dolgo najmanj pol strani. Pošlji v kanal ali na katja.leva@2os-slb.si

Če še imate kakšno vprašanje, mi kar pišite J.

Sobota, nedelja

Izkoristi čas, ki je tokrat na tvoji strani – preberi kakšno knjigo, poglej si najljubšo serijo, zaigraj najljubšo igro, pokliči prijatelja …

Ostanite zdravi in pozdrav vsakemu posebej!

Katja Leva