Teden: 23.11. - 27.11.2020: Ideje za prosti čas in ustvarjanje : Prihajajoči prazniki (ADVENTNI ČAS)

  

Dragi učenci, učenke,

pričeli smo s tretjim tednom pouka na daljavo in upam, da je zadnji, saj si že zelo želim srečanja v šoli.

Po dveh mrzlih jutrih in veliko ivja, je posijalo toplo sonce, zato se odpravite na sprehod, če je le mogoče v gozd.

Naberite čim več različnih plodov ( zakaj, vam sporočim popoldan ). 

Jesensko ustvarjanje v gozdu | Osnovna šola Gorica Velenje

Bodite lepo in ostanite zdravi,

učiteljica MarijaBliža se mesec, ki ste ga otroci v šoli vsako leto nestrpno pričakovali, saj je bilo  v mesecu praznikov in obdarovanj v oddelkih PB še posebej prijetno in ustvarjalno vzdušje.

Prva adventna nedelja, ko bomo prižgali  prvo svečko, je tik pred vrati.  Poskrbeti bo treba za venček, ki bo krasil vašo mizo.

Adventni venčki že dolgo niso samo venčki, ampak so lahko najrazličnejših oblik, barv in velikosti. V zadnjih letih so priljubljene predvsem adventne dekoracije iz naravnih materialov, pa tudi čisto preproste, narejene iz stvari, ki se najdejo v vsakem gospodinjstvu.


Uporabimo lahko, kar imamo doma ali pa poskrbimo še za zdravje in večino materiala naberemo na sprehodu: storže in druge gozdne plodove, različne palčke, mah…., lahko uporabimo tudi novoletne okraske, ki jih imamo doma iz prejšnjih let.

Kar nekaj let smo se v šoli z veseljem pripravljali na ta dan, sedaj so časi žal drugačni, zato vam želim veliko veselja ob ustvarjanju. Vsak aranžma, venček je poseben. Pri izdelavi  lahko sodelujejo vsi družinski člani. 


Nekaj idej za lažje ustvarjanje:


Zelo bom vesela kakšne fotografije.

Lep pozdrav.Zadnja sprememba: ponedeljek, 23 november 2020, 16:58