Obvestilo o državnem tekmovanju 19. 4.

Spoštovani,

rada bi vas obvestila, da datum državnega tekmovanja, 19. 4. 2021  za enkrat ostaja nespremenjen. Ker naj bi se po dvotedenskem zaprtju vrnili na šole, ministrstvo ne spreminja datumov tekmovanj, ki so napovedana po vrnitvi v šolo.

Ne glede na vse to, pa smo se na društvu odločili, da bo tekmovanje izvedeno preko spleta.

In sicer bodo naloge besedišča in bralnega razumevanja izvedene na enak način, kot na šolskem tekmovanju, spis pa bodo učenci pisali na roke, ga slikali (skenirali) in naložili v tekmovalno polo. Predloga za pisanje spisov naj bi bila naložena že jutri, če ne bo prišlo do tehničnih težav. 

Manjšo preobrazbo bo zaradi tehnične izvedbe doživela tudi križanka. Ta ne bo v obliki, kot smo jo bili do sedaj vajeni, ampak bo najprej podan opis gesla, nato pa bo v okencu toliko polj, kot je črk v iskanem geslu z že pripravljenimi namigi (črka), npr: This is a language. It is spoken in the USA, the UK and Ireland. _ n _ _ i _ _ (English)

Kot je bilo za šolsko tekmovanje, bomo tudi za državno pripravili primer reševanja nalog iz enega izmed preteklih državnih tekmovanj, da boste dobili občutek kako reševati.

Tekmovanje se bo reševalo na matičnih šolah, na strežniku pa bodo učenci vseeno vodeni po lokacijah, v katere bi se običajno uvrščali. 

 

V upanju, da se čez 14 dni res vrnemo v šole, vas lepo pozdravljam.

 

Barbara Lukač Patarčec

koordinatorka tekmovanja iz angleščine za 8. razred


Zadnja sprememba: sreda, 7 april 2021, 19:56