Prvi teden 16.-20. 3. 2020

Lep popoldan vam želim, pošiljam vam likovne naloge, ki jih boste prinesli k LUM, ko se zopet vidimo.

Izdelke boste narisali v zvezek za LUM, lahko pa naredite tudi na katere druge liste A4 format. Ker so bile danes dopoldan težave z vnosom podatkov, vam pošiljam razpored za ta taden.

Delo za obdobje od 16.3.-20.3.2020

-          6.D in 6.E - v učbeniku preberite o linorezu (str. 23-27) in naredite na list A4 risbo, ki pripoveduje o neki dejavnosti (sprehod, umivanje zob, igra s hišnim ljubljenčkom…..).

Vzemite samo eno barvo barvice, flomastra (npr. modra)

 in z njo pobarvajte približno pol ploskev, kar lahko vidite tudi na primerih v učbeniku.

 

 

-          7.A in 7.B- v učbeniku preberite o oblikovanju industrijske grafike (str.45-50) in na A5 format naredite svojo znamko. Teme znamk so tudi sicer zelo pestre, izberite tisto svojo, ki vas bo najbolj zabavala.

 

-          8.A in 8.B- narišite svoj avtoportret ali portret družinskega člana in pri tem pazite na proporce ali razmerja (izhodišče za glavo je oblika jajca, oči so na sredini lobanje,..) Pomembno pri tej likovni nalogi je čim natančnejše opazovanje proporcev in oblik.

 

-          9.C in 9.B – v učbeniku preberite o barvni perspektivi ( str.-45-47) in narišite likovno nalogo z barvicami na  format A4.

 

-          LS2 – v stanovanju ali zunaj s telefonom ali foto-aparatom probajte v objektiv ujeti čim bolj zanimiv motiv in ga narišite na A4 format.

 

-          LS3 – Izdelek po lastni izbiri iz enega od likovnih področij.

 

Vsi, ki imate doma računalnike vas vabim, da si v arhivu RTV Slovenija ogledate oddaje o umetnosti. Danes je bilo o Michelangelu z naslovom Življenje in smrt.


Zadnja sprememba: torek, 17 marec 2020, 08:49