Je to vaš prvi obisk?

Arnes Učilnice omogočajo prijavo izključno prek AAI-računa vključene organizacije (več o postopku pridružitve si lahko preberete na strani Arnes AAI) ali anonimnega dostopa za gosta.

Če doslej še niste uporabljali AAI-računa, si lahko več informacij o tem pogledate video o AAI-prijavi.

Gradimo na preverjenih rešitvah

Učilnice temeljijo na odprtokodni rešitvi Moodle, ki se je v svojih 20-letni zgodovini vzpostavila kot močna, a odprta globalna skupnost učiteljev, razvijalcev in javnih ter zasebnih institucij, katerih del je tudi Arnes.

Nudimo, kar že poznate

V slovenskem izobraževanju je Moodle prisoten že 15 let. Arnes Učilnice so vam na voljo zadnjih pet let. V letu 2020 smo postali vodilno učno okolje za izobraževanje na daljavo v Sloveniji.

Prepustite nam vzdrževanje

Nemoteno delovanje in varnost Moodla prepustite našim strokovnjakom in se nemoteno posvetite vašemu poslanstvu.

Prilagodite izobraževalno okolje

V Arnes Učilnicah imate na voljo veliko dodatnih vtičnikov in integracij, s katerimi lahko popestrite in izobraževanje na daljavo uredite po svojih idejah.

36

vrst aktivnosti

8

vrst virov

37

vrst blokov

25

tipov vprašanj

18

dodatnih modulov

  Novice spletnega mesta

  Prihaja prenovljen izgled Učilnic

  Božič Martin írta időpontban

  Učilnicam bomo v četrtek, 23. 12. 2021 posodobili privzeti izgled ter dodali nove bloke v pregledno ploščo. Pri organizacijah, ki uporabljajo drugačno temo od privzete se bo ohranil stari videz. Pregledna plošča pa bo ne glede na temo bila prikazana v novi preobleki.

  Nova privzeta tema omogoča vključevanje slike v zaglavju na nivoju kategorije. Tako lahko organizacije vključijo lasten logotip ali drugo podobo.

  S prenovljeno podobo bo objavljen tudi naš posodobljen uporabniški vodič.


  Fotografija nove podobe Učilnic

  Izklop nekaterih blokov za boljšo odzivnost Učilnic

  Božič Martin írta időpontban

  Na Učilnicah smo zaradi zagotavljanja boljše odzivnosti globalno izključili vidnost naslednjih blokov:

  • Koledar - samo blok koledar, še vedno pa lahko pregledate koledar v levem meniju
  • Seznam predmetov - pregled vseh šol na Učilnicah
  • Prisotni uporabniki - seznam prisotnih uporabnikov
  Poleg tega smo t.i. "domačo stran" po prijavi zamenjali na osnovno različico, ki ravno tako omogoča hitrejši prikaz strani po prijavi.

  Videokonference na voljo v Učilnicah

  Božič Martin írta időpontban

  Odslej lahko organizirate videokonference kar iz Arnes Učilnic!

  Uporaba je enostavna, saj lahko vsak učitelj (oziroma izvajalec s pravico urejanja predmeta) doda dejavnost Videokonferenca Jitsi. V vodiču za Arnes Učilnice smo vam pripravili navodila za dodajanje in upravljanje nastavitev te dejavnosti.

  Videokonference v Učilnicah uporabljajo programsko opremo Jitsi Meet, ki je postavljena Arnesovih strežnikih in nastavljena samo za delo z Učilnicami. Tako je dostop do njih možen le prek AAI-prijave v Učilnice ali prek dostopa gosta, če je vključen za predmet, kjer se nahaja dejavnost. Tako se imena in priimki ter slike profilov samodejno prenesejo iz Učilnic v konferenco. Ravno tako lahko le učitelji pridobijo možnost moderatorja.

  Teoretičnih omejitev glede števila udeležencev ni, čeprav se je v praksi izkazalo, da lahko v eni videokonferenci sodeluje do 70 udeležencev (preverite poglavje priporočila v vodiču).

  Če kljub temu hočete bolj odprt dostop do videokonferenc pa lahko še vedno uporabljate Arnes VID.

  Régebbi témák...