Novice spletnega mesta

Arnes Učilnice: Posodobitev za boljšo uporabniško izkušnjo

od Martin Božič -

Na Arnesu smo storitev Arnes Učilnice nadgradili na novo različico in vam s tem omogočili boljšo uporabniško izkušnjo.

Arnes Učilnice temeljijo na spletnem sistemu Moodle in omogočajo digitalno učno okolje za učitelje in učence. Ker je vzdrževanje Moodla zahtevno, na Arnesu uporabnikom nudimo Moodle kot brezplačno storitev. Naši strokovnjaki tako skrbijo za tehnično vzdrževanje in vam omogočajo, da se popolnoma posvetite vsebinam.

Poudarek na uporabniški izkušnji in zasebnosti

Nadgradnja na novo različico 3.7 je prinesla predvsem napredek pri uporabniški izkušnji, velik poudarek pa je bil posvečen tudi skladnosti z uredbo GDPR in varovanju zasebnosti.

Nova privzeta tema po nadgradnji storitve Arnes Učilnice se imenuje Boost, uporabniki pa lahko kljub temu še vedno uporabljate temo Classic. Zaradi uporabe nove tehnologije in zastarelosti smo odstranili sledeče teme: Aardvark, Essential, Contemporary, Archaius in Campus. Dodali smo temo Boost Campus, hkrati pa pripravljamo še nove teme, ki bodo kmalu na voljo.

Lažja navigacija, več možnosti urejanja

Med množico ostalih novosti izpostavljamo tudi druge prednosti posodobljene različice. V Arnes Učilnicah bo odslej navigacija veliko lažja, saj bodo lahko uporabniki lažje prišli na začetno kategorijo svoje organizacije.

Lažja je tudi navigacija med aktivnostmi, saj so dodane povezave za prehod na predhodno in naslednjo aktivnost. Učitelji lahko v imenu učencev označijo aktivnosti kot opravljene ali neopravljene.

V forumih uporabnikom urejevalnik zdaj omogoča urejanje in dodajanje diskusij ter odgovarjanje na njih, nadgradnja pa omogoča tudi dodajanje zvezdic. Učitelji lahko v forumih dodajajo zasebne odgovore, ali debato zaklenejo.

Bolj pregledne statistike

V kvizih si lahko uporabniki premislijo in odstranijo izbiro pri vprašanjih z več odgovori, učitelji pa lahko na enostaven način urejajo vprašanja tipa povleci in spusti. Učiteljem bo koristila tudi boljša uporabniška izkušnja pri pregledu statistik odgovorov v kvizih.

Učitelji imajo možnost, da vprašanjem dodajo oznake, po njih pa nato iščejo med vprašanji in jih uporabijo pri dodajanju naključnih vprašanj.

Vabimo vas, da prednosti nove različice Arnes Učilnic preizkusite sami. Pri tem si lahko pomagate tudi z vodičem v slovenščini.

POMEMBNO: Spremembe v vpisovanju v predmete in dodeljevanju vlog

od Martin Božič -

Zaradi skladnosti z evropsko direktivo GDPR smo morali omejiti določene dele upravljanja vlog in vpisov tako, da je vpisovanje in izpisovanje uporabniških računov v predmetu strogo omejeno le na lastno organizacijo. Poleg tega smo v omejili tudi vpogled v elektronske naslove uporabniških računov.

Če želite na določenih predmetih omogočiti sodelovanje različnih organizacij, priporočamo metodo samovpisa s ključem.

Če želite ročno vpisati oziroma dodeliti vlogo na nivoju predmeta, lahko to uredite prek vpisnega mehanizma Uporabniki organizacije.

Če hočete sodelavcu oz. sodelavki dodeliti vlogo na nivoju kategorije, nas prosimo kontaktirajte prek znanih podpornih kanalov Arnes.

Več o uporabniških pravicah in drugih specifikah Arnes Učilnic si lahko preberete tu.

Starejše teme...