Je to vaš prvi obisk?

Arnes Učilnice omogočajo prijavo izključno prek AAI-računa vključene organizacije (več o postopku pridružitve si lahko preberete na strani Arnes AAI) ali anonimnega dostopa za gosta.

Če doslej še niste uporabljali AAI-računa, si lahko več informacij o tem pogledate video o AAI-prijavi.

Gradimo na preverjenih rešitvah

Učilnice temeljijo na odprtokodni rešitvi Moodle, ki se je v svojih 20-letni zgodovini vzpostavila kot močna, a odprta globalna skupnost učiteljev, razvijalcev in javnih ter zasebnih institucij, katerih del je tudi Arnes.

Nudimo, kar že poznate

V slovenskem izobraževanju je Moodle prisoten že 15 let. Arnes Učilnice so vam na voljo zadnjih pet let. V letu 2020 smo postali vodilno učno okolje za izobraževanje na daljavo v Sloveniji.

Prepustite nam vzdrževanje

Nemoteno delovanje in varnost Moodla prepustite našim strokovnjakom in se nemoteno posvetite vašemu poslanstvu.

Prilagodite izobraževalno okolje

V Arnes Učilnicah imate na voljo veliko dodatnih vtičnikov in integracij, s katerimi lahko popestrite in izobraževanje na daljavo uredite po svojih idejah.

36

vrst aktivnosti

8

vrst virov

37

vrst blokov

25

tipov vprašanj

18

dodatnih modulov

  Novice spletnega mesta

  Prihaja prenovljen izgled Učilnic

  od Martin Božič -

  Učilnicam bomo v četrtek, 23. 12. 2021 posodobili privzeti izgled ter dodali nove bloke v pregledno ploščo. Pri organizacijah, ki uporabljajo drugačno temo od privzete se bo ohranil stari videz. Pregledna plošča pa bo ne glede na temo bila prikazana v novi preobleki.

  Nova privzeta tema omogoča vključevanje slike v zaglavju na nivoju kategorije. Tako lahko organizacije vključijo lasten logotip ali drugo podobo.

  S prenovljeno podobo bo objavljen tudi naš posodobljen uporabniški vodič.


  Fotografija nove podobe Učilnic

  Izklop nekaterih blokov za boljšo odzivnost Učilnic

  od Martin Božič -

  Na Učilnicah smo zaradi zagotavljanja boljše odzivnosti globalno izključili vidnost naslednjih blokov:

  • Koledar - samo blok koledar, še vedno pa lahko pregledate koledar v levem meniju
  • Seznam predmetov - pregled vseh šol na Učilnicah
  • Prisotni uporabniki - seznam prisotnih uporabnikov
  Poleg tega smo t.i. "domačo stran" po prijavi zamenjali na osnovno različico, ki ravno tako omogoča hitrejši prikaz strani po prijavi.

  Videokonference na voljo v Učilnicah

  od Martin Božič -

  Odslej lahko organizirate videokonference kar iz Arnes Učilnic!

  Uporaba je enostavna, saj lahko vsak učitelj (oziroma izvajalec s pravico urejanja predmeta) doda dejavnost Videokonferenca Jitsi. V vodiču za Arnes Učilnice smo vam pripravili navodila za dodajanje in upravljanje nastavitev te dejavnosti.

  Videokonference v Učilnicah uporabljajo programsko opremo Jitsi Meet, ki je postavljena Arnesovih strežnikih in nastavljena samo za delo z Učilnicami. Tako je dostop do njih možen le prek AAI-prijave v Učilnice ali prek dostopa gosta, če je vključen za predmet, kjer se nahaja dejavnost. Tako se imena in priimki ter slike profilov samodejno prenesejo iz Učilnic v konferenco. Ravno tako lahko le učitelji pridobijo možnost moderatorja.

  Teoretičnih omejitev glede števila udeležencev ni, čeprav se je v praksi izkazalo, da lahko v eni videokonferenci sodeluje do 70 udeležencev (preverite poglavje priporočila v vodiču).

  Če kljub temu hočete bolj odprt dostop do videokonferenc pa lahko še vedno uporabljate Arnes VID.

  Starejše teme...