Oris teme

 • Nekaj informacij o projektu:

  V šolskem letu 2019/20 smo pridobili dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ KA229 Šolska partnerstva: International ICT competitions for Improving the Quality of Secondary Education 2019-2021. Poleg naše šole, ki je koordinatorica projekta, sodelujejo še: Mendelova stredni skola, Novi Jicin, Agrupamento des Escolas DR Serafim Leite, Escuella F.P. Salesioanos Juan XXIII in BHAK/BHAS Weisz.

  Cilji projekta so: izboljšanje ravni rabe IKT veščin, tujih jezikov in IKT terminologije, priprava skupnih evropskih kriterijev za poučevanje IKT orodij, priprava  inovativnih digitalnih vsebin za samostojno učenje, učenje in vključevanje IKT orodij (vektorsko oblikovanje, oblikovanje besedila in slike, predstavitve, uporaba zapisa GIF, urejanje videa, 3D tiskanje) v kurikulume in izven šolske dejavnosti, sodelovanje in tekmovanje v mednarodnih timih, izboljšanje IKT in jezikovnih kompetenc ter boljšo zaposljivost dijakov.

  V okviru OIV vsebin  deluje Erasmus+ klub krožek,  vsako drugo sredo od 12: 55 do 14:30 v RA2, kjer dijaki spoznavajo IKT vsebine in terminologijo, sodelujejo v timih, tekmujejo v poznavanju IKT vsebin in v praksi uporabljajo tuje jezike.

  Več o dejavnostih  in delovanju projekta tudi: FB Erasmus+ klub in mednarodni spletni strani  ICT2 .

  V okviru projekta so nastale tudi naloge za samostojno učenje, ki so na voljo dijakom v vseh partnerskih šolah

  Vabljeni, da se nam pridružite in naloge iz spletne učilnice tudi sami preizkusite.

  Veliko uspeha pri ustvarjanju. 

  • INKSCAPE

   Inkscape je program za vektorsko risanje. Omogoča ustvarjanje računalniške grafike sestavljene iz posameznih likovnih elementov. Ta vrsta programov se uporablja za risanje logotipov in vsakršnih grafik pri pripravi za tisk, pa tudi za pripravo grafičnih dodatkov k spletnim stranem in računalniškim predstavitvam. Inkscape je program, ki deluje v Windows okolju, Linuxu in Mac OS X. Preveden pa je tudi v slovenščino.

  • GOOGLE DOKUMENTI

   V Google Dokumentih  lahko brezplačno ustvarjate privlačne dokumente z orodji za pametno urejanje in prilagajanje sloga, s katerimi je oblikovanje besedila in odstavkov povsem preprosto. Izbirate lahko med več sto pisavami ter dodajate povezave, slike in risbe. 

   V  brskalniku Google izberite Google Dokumenti in se prijavite z Google elektronskim naslovom. 

  • Trenutno poglavje

   CANVA