Oris poglavij

 • Splošno

 • Šolska knjižnica OŠ Sveti Jurij


  Dragi učenci in učenke!


  Dobrodošli v spletni učilnici šolske knjižnice OŠ Sveti Jurij, namenjena učencem naše šole. 

  Od takrat, ko so prvič razglasili epidemijo covid-19, se je naša šolska knjižnica znašla tudi na spletu. Naj vam bo v pomoč pri učenju, iskanju gradiv, knjig in besedil. Objavljala bom  zanimive in aktualne povezave, ki vam bodo lahko pomagale pri šolskem delu.

  V primeru ponovnega zaprtja šole boste imeli tudi možnost opravljanja bralne značke na daljavo in sodelovanja pri drugih dejavnostih. 

  Če boste naleteli na kakršnekoli težave ali imeli kakšno vprašanje, me poiščite v šolski knjižnici ali pišite na andreja.oslaj@ossvj.si. 

  Vabljeni ste tudi, da objavite vaša priporočila prebranih knjig, lepe misli in mnenja na knjižničnem padletu https://padlet.com/andrejaoslaj/Bookmarks


  Urnik izposoje v šolskem letu 2020/21

  ČasPonedeljekTorekSredaČetrtek

  Petek

  7.30 – 8.006. a, 6. b
  7. a, 7. b
  9. a
  8. a, 8. b
  8.00 – 8.45  3. a, 3. b
    
  8.50 – 9.355. a
  2. a
  1. a, 1. b
  9.55 – 10.40   
  10.45 – 11.304. a
  11.35 – 12.20
  12.25 – 13.104. b
  5. b
  13.30 – 14.15


  14.20 – 15.00  
  * Zaradi upoštevanja higienskih ukrepov NIJZ-a poteka izposoja v šolskem letu 2020/21 po zgornjem urniku - vse do preklica.  Urnik se v dogovoru z učitelji lahko spremeni in prilagodi. Učenci upoštevajo navodila za obisk šolske knjižnice in ostale ukrepe v OŠ Sveti Jurij. 


  Več informacij o naši šolski knjižnici najdete na šolski strani http://ossvetijurij.splet.arnes.si/ pod zavihkom "KNJIŽNICA". 


  Knjižničarka:

  Andreja Ošlaj, prof. nem. 


 • Bralna značka


  Na spletni strani šole http://ossvetijurij.splet.arnes.si/bralna-znacka/ boste našli navodila, kako sodelovati pri vseslovenskem projektu Bralna značka. Seznam, ki je objavljen, je priporočilen. To pomeni, da še vedno lahko berete druge knjige, ki so primerne vaši starosti in jih imate na razpolago doma ali si jih izposodite v drugi knjižnici. 

  Vsi učenci, ki ste včlanjeni v Pokrajinsko in študijsko knjižnico, imate na voljo tudi branje knjig, ki jih najdete v https://www.biblos.si/. Knjige so na voljo v elektronski obliki. 

  Poglejte tudi v poglavju Spletno branje in e-knjige, kjer je še več predlogov https://ucilnice.arnes.si/course/view.php?id=25954#section-5                                                                                                                                                         Knjižničarka: Andreja Ošlaj, prof. nem. 
 • Zanimivo in poučno