Čebelarski krožek
Tedenski povzetek
-
DOBRODOŠLI V RAZISKOVANJU O ČEBELAH. ODKRIVAJTE MEDENE DOBROTE. ZAPOJTE, ZAPLEŠITE!
-
-
-
Gospod Sivko vam bo razložil, kako nastane hrana za zajtrk.
-
SPOMNI SE, KDO JE MALI ČAROVNIK PRI NASTAJANJU MEDU - OGLEJ SI FILM, ZRAVEN PA ŠE ZAPOJ IN ZAPLEŠI.
-
ČEBELICE PA VEDNO SPREMLJA TUDI PESEM O NJIH. ZAPOJ JO!
-
Ne pozabite, v petek, 20.11.2020, pripravite svoji družini tradicionalni slovenski zajtrk. NE POZABITE: MLEKO, JABOLKO, KRUH, MASLO IN MED. PA DOBER TEK!
-
Naj vas pesem razvedri in sprosti. Zapojte jo skupaj z družino in se spomnite marljivih majhnih prijateljic.
Učimo se pri čebelah: pridnost bogati, pogum jača, enotnost nas napravi močne.
-
Za ponovitev si oglejte film.
-
-
OB ZELO ZANIMIVEM FILMU SE BOSTE VELIKO NAUČILI O ŽIVLJENJU ČEBEL.
-
SKORAJ JE ŽE TU MESEC DECEMBER S SVOJIMI SLADKIMI DOBROTAMI, ZATO VAM POŠILJAM RECEPT ZA PRVO MEDENO SLADICO. DOBER TEK!
-
Verjamem, da ste že pravi kuharji, drugače pa povabite k ustvarjanju še pomočnika. Raziskujte, kje vse lahko uporabite med. Naslednjič sledijo nove ideje.
-
-
Še nekaj idej za sladek december!
-
-
Med je najbolj razširjen čebelji pridelek. Ne pozabite ga jesti v teh mrzlih zimskih dneh. Na filmu pa si oglejte, kako ga čebelar toči.
-
Če še ne veste, kako čebelar pridobi med, si oglejta prejšnji posnetek. Tu pa imate posnetek o cvetnem prahu - ne pozabite njegovega pomena za naše zdravje.
-
Malce manj znan, a zelo učinkovit pri ohranjanju zdravja ljudi, je matični mleček. Poglejte si, kako se ga pridobiva.
-
-
Čarobni mesec december zaključujemo s peko medenjakov. Dober tek!
Na filmčku boste dobili še nekaj dobrih nasvetov, kako oblikovati medenjake.
-
Še nekaj nasvetov za krašenje medenjakov.
-
1. - 9. RAZRED
-
-
Pozorno poslušaj!
-
-
V tem tednu si oglejte satovje iz čebeljega panja.
-
-
KROŽKARJI OD 4. DO 9. RAZREDA RAZMISLITE, KATERI SATI BI SESTAVLJALE ČEBELJE GNEZDO. PRI OBLIKOVANJU GNEZDA UPORABITE SATE IZ PREJŠNJEGA IN DANAŠNEGA SKLOPA.
-
-
Poglejte si posnetek o čebelji bolezni HUDA GNILOBA.