Vprašanje: v čem je verovanje Judov razlikovalo od verovanja Sumercev ali Egipčanov

Vprašanje: v čem je verovanje Judov razlikovalo od verovanja Sumercev ali Egipčanov

od Nenad Jelenčič -
Število odgovorov: 7

Zapiši, prvi pravilni odgovor bo nagrajen.

V odgovor na Nenad Jelenčič

Odg: Vprašanje: v čem je verovanje Judov razlikovalo od verovanja Sumercev ali Egipčanov

od Nelli Deanović -
Pozdravljeni!
Moj odgovor na vprašanje je:
Egipčani so verjeli v več bogov (temu pravimo tudi politeizem). Judje pa so verjeli v enega boga-Atona (temu pa pravimo monoteizem).
Lp, Nelli Deanović, 6.r.

Odg: Vprašanje: v čem je verovanje Judov razlikovalo od verovanja Sumercev ali Egipčanov

od Manca Mušič -
Pozdravljeni!
Moj odgovor:
Judje so verjeli v samo enega boga- Jahveja. Egipčani pa so verjeli v več bogov (npr. Aker- bog zemlje in obzorja, Anhur- bog vojne in lova itd).
Lp, Manca Mušič, 6.r

od Pia Kočevar -
Dober dan!
Egipčani so verovali v več bogov, Judje pa v enega (Jehova).

LP,Pia Kočevar

od Nenad Jelenčič -
Bravo punce. Neli, drugi del tvojega odgovora je nepravilen (preveri v tabeli), Manca tvoj odgovor je pravilen in dobiš oceno odlično (5) v redovalnico, Pia,pohvaljena, ampak kot vidiš, te je Manca prehitela. Ne obupaj, še bo priložnosti, da hitro dokažeš svoje znanje. lp

od Manca Mušič -
Pozdravljeni!
Najlepša hvala. Polepšali ste mi vikend :)
Lp Manca

od Anže Jaklič Gortan -
Egipčani in Sumerci so verjeli v več bogov. Judje pa so verjeli v enega boga Jahveja.

LP Anže Jaklič Gortan

od Rok Bahor -
pozdravljeni!
odgovor na vprašanje:
Judje so verovali v enega boga, Egipčani a so častili in verovali v več bogov
Lp Rok Bahor