Uporaba mobilnih naprav pri pouku

Uporaba mobilnih naprav pri pouku

de Marjan Matešič -
Número de respuestas: 4

Prosim da na to temo razprave podate svoje razmišljanje, poglede in ideje za uporabo mobilnih naprav (osebnih mobilnih telefonov, šolskih tablic) pri pouku. 

Kje vidite glavne prednosti in glavne pomanjkljivosti pri izvedbi takšne oblike pouka?

En respuesta a Marjan Matešič

Zadeva: Uporaba mobilnih naprav pri pouku

de Melita Turk -
Pri pouku v 5. razredu je smiselna uporaba šolskih tablic pri pouku:
- ko učenci iščejo podatke na določeno temo, ki jih bodo zapisali na plakate,
- reševanje nalog v spletni učilnici,
- branje knjig (ker nimamo izvodov za vsakega učenca).
Uporaba telefona ali pametne ure je smiselna pri poskusih, kjer je potrebno meriti čas.

Prednost je vsekakor v hitrem dostopu do informacij in pa popestritev pouka, pomanjkljivost pa je, če tablica nima dostopa do interneta.

de Barbara Pavlovič P -
Poučujem starejše učence, ki imajo povečini v torbi svoj mobilni telefon. Ta pride prav, kadar morajo učenci izpolniti kakšno anketo ali evalvirati predavanje oz. predstavitev. Enako funkcijo imajo tablice, le da niso vedno na voljo. Sicer pa so pri pouku SLJ mobilne naprave koristne pri zbiranju podatkov za tvorjenje govornega nastopa.

de Špela Udovič -
Moje mnenje je, da tablični računalniki popestrijo delo pri pouku, ne smejo pa prevladovati pri pouku jezika. Sem proti uporabi mobilnih telefonov v šoli. Učenci so za delo z IKT bolj motivirani, hkrati pa naloge rešujejo preveč mehansko, brez premisleka.
En respuesta a Špela Udovič

de Barbara Pavlovič P -
like Barbara Pavlovič Plevanč reacted to your message:

From: Špela Udovič (via Arnes Učilnice) <no-reply@arnes.si>
Sent: Wednesday, December 6, 2023 6:38:04 PM
To: Barbara Pavlovič Plevanč <barbara.pavlovic.p@os-otocec.si>
Subject: AUII-MM: Zadeva: Uporaba mobilnih naprav pri pouku

Špela Udovič
od Špela Udovič - sreda, 6 december 2023, 19:07

Moje mnenje je, da tablični računalniki popestrijo delo pri pouku, ne smejo pa prevladovati pri pouku jezika. Sem proti uporabi mobilnih telefonov v šoli. Učenci so za delo z IKT bolj motivirani, hkrati pa naloge rešujejo preveč mehansko, brez premisleka.

Odgovorite lahko prek e-pošte.