Spoštovani učenci in starši,
Pišem vam kot učiteljica dodatne strokovne pomoči. V teh dneh ste bili bombardirani z vseh starani z različnimi informacijami. Kot verjetno veste bodo učitelji preko spletnih učilnic https://ucilnice.arnes.si/course/index.php?categoryid=6567 posredovali kaj je potrebno narediti za posamezen predmet.
Vseh informacij bo naenkrat preveč, zato prosim starše, da otrokom pomagate pri izdelavi urnika dnevne rutine (spodaj je dodan primer – prilagodite ga vaši situaciji in vašemu otroku). Glede na to, da so spletne učilnice najbolj obremenjene med 8.00 in 12.00, vam predlagam da se temu prilagodite.
Nekateri nimate na voljo tiskalnika, da bi natisnili delovne liste, tako da naj učenci rešujejo naloge kar v zvezke. Rešujejo naj sproti in stran v zvezku označijo z datumom.
Sama sem pripravila ogromno materiala, ki sem ga nameravala poslati po e-pošti, vendar sem se odločila, da učence ne bom dodatno obremenjevala. Če se bo vam ali vašemu otroku zazdelo, da bi potrebovali dodatne naloge, vam jih bom z veseljem poslala.
Naloga vseh nas je, da skrbimo za svoje zdravje, da pazimo na higieno in da se zadržujemo doma.
Sama bom vsak dan (od ponedeljka do petka) med 7.00 in 15.00 uro na voljo vam in vašim otrokom za vsa vprašanja. Upam, da si bomo lahko pomagali.
Če bo potrebno se lahko slišimo tudi preko telefona vsak dan (od ponedeljka do petka) med 11.00 in 12.00 uro.
Moja službena e-pošta je barbara.babnik@os-litija.si
Tisti, ki nimate dostopa do interneta mi prosim sporočite, da vam bom delovne liste in navodila dnevno pošiljala preko SMSa.
Naj vam zdravje služi!
Lep pozdrav, Barbara Babnik Mravlja
DNEVNI URNIK
PRED 9.00 | DOBRO JUTRO | Pospraviš posteljo, se umiješ, preoblečeš v dnevna oblačila in poješ zajtrk. |
9.00-10.00 | Čas za sprehod | Z družino greš na svež zrak. |
10.00-13.00 | Čas za šolo | Narediš, kar ti je poslala učiteljica; če tega ni: bereš/ustvarjaš (rišeš, izdeluješ kaj)/pomagaš pri kuhanju/spečeš. |
13.00 | Kosilo |
|
14.00-15.00 | Hišna opravila | Odneseš smeti, pomiješ posodo, pospraviš sobo. |
15.00-17.00 | Čas za šolo | Narediš, kar ti je poslala učiteljica; če tega ni: bereš/ustvarjaš (rišeš, izdeluješ kaj)/pomagaš pri kuhanju/spečeš. |
17.00-19.00 | Čas za »fino se imet« | Če je lepo vreme – pojdi na svež zrak. To je tudi čas za telefon, tablico, računalnik, TV… in seveda branje. |
19.00 | Večerja |
|
20.00 … | Čas pred spanjem | Če si se prej držal dogovorjenega urnika, zdaj lahko gledaš TV, si na telefonu… |
21.00 | Čas za spanje | Tuširanje, umivanje zob, spanje. |