Mnenje o uporabi mobilnih naprav za namene pouka

Mnenje o uporabi mobilnih naprav za namene pouka

od Sabina Košir -
Število odgovorov: 5

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje o uporabi mobilnih naprav v šoli, zato vam zastavljam nekaj vprašanj na to temo. Vprašanja so vezana na izvajanje pouka v šoli in na trenutne izredne razmere - delo na daljavo.

Ali pri pouku v šoli pogosto uporabljate tablice? Ali učenci pri pouku v šoli kdaj uporabljajo tudi svoje mobilne naprave? Naštejte prosim, katere aplikacije uporabljate pri pouku v času dela na daljavo. Izmed naštetih je verjetno kar nekaj takih, ki ste jih spoznali na novo. Boste katero izmed teh uporabljali tudi pri pouku, ko bo le ta zopet potekal v šoli? 

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.

S prijetnimi pozdravi

Sabina Košir 

V odgovor na Sabina Košir

Odg: Mnenje o uporabi mobilnih naprav za namene pouka

od Mojca Hojski -

Pozdravljena!

Pri pouku uporabljam tablice ali računalniško učilnico, tako da svojih mobilnih naprav učenci ne potrebujejo - v preteklosti, ko pa nismo imeli tablic, smo pa tudi telefon kdaj uporabili. 

Novih aplikacij načeloma ne uporabljam, saj sem že prej jih kar dosti in ker učenci le te poznajo, z njimi nadaljujem, to pa so: Office 365 (Word, PP), Padlet, Canva, XMind, Google obrazci..., pa tudi i-učbenik; v mesecu maju bodo učenci uporabili tudi MovieMaker. 

Je pa res, da v preteklosti nismo uporabljati Teamsov (videokonferenc) in to se mi zdi dober primer podajanja kakih dodatnih navodil ali v času kakšne odsotnosti, da se učenec/učitelj lahko vseeno pridruži.

Vse dobro in lep pozdrav,

Mojca

od Roman Drstvenšek -
V šoli uporabljamo šolske tablice v povprečju pri 20 % učnih ur, od tega v inovativnem oddelku (7. razred) vsaj 30 % ur. Občasno, ampak zelo redko, uporabljajo tudi svoje mobilne telefone.
Delo na daljavo sloni predvsem na Microsoft Teams (združujejo več med seboj povezanih aplikacij), ki jih pred poukom na daljavo nisem uporabljal. Občasno se poslužim tudi spletnih učilnic, učenci pa za svoje "matematične" potrebe uporabljajo še Geogebro, MS Excel.

MS Teamse bom po končani krizi uporabljal še naprej.

Uspešno dokončanje spletnega tečaja želim!
V odgovor na Roman Drstvenšek

od Nina Grabenšek Kadilnik -

V šoli svojih mobilnikov pri pouku slovenščine učenci ne uporabljajo, šolske tablice uporabljamo občasno. 

Za delo na daljavo uporabljamo Microsoft Teamse, ki jih bomo občasno uporabljali tudi naprej.

Ker delamo z besedili, uporabljam tudi program Foxit Reader, za skeniranje pa na telefonu naloženo aplikacijo Tiny scanner. Slednje sem priporočila tudi učencem, ki mu dnevno pošiljajo fotografije/skene svojih zapiskov.

Kar smo se naučili v teh tednih , bomo uporabljali še naprej.

od Saša Martinčič -

Pozdravljena,

v prvem razredu smo pri pouku občasno uporabljali tablice za namen utrjevanja snovi. V računalniški učilnici pa še nismo bili. 

Za komunikacijo pri učenju na daljavo uporabljamo Microsoft Teams, kjer uporabljamo tudi Class Notebook. Microsoft teams pa imamo povezan še s programom One Note, ki nam služi za spletno učilnico. 

Učenci so se do sedaj seznanili še z naslednjimi programi: Slikar, bralnik QR kod, Plickers, Kahoot, Google Forms. 

Ko se vrnemo v šolske klopi, bomo vse to uporabljali še naprej, vendar v manjši meri.

Lp, Saša

od Tina Strnišnik Golob -

Pozdravljena,

pri angleščini v prvem in drugem razredu ne uporabljamo mobilnih naprav, niti tablic. Pri pouku na daljavo pa uporabljamo Microsoft Teams. Aplikacija mi je zelo všeč in potrjuje se dejstvo, da lahko sodiš o aplikaciji šele, ko jo nekaj časa uporabljaš, preizkušaš (sprva se mi ni zdela tako zelo uporabna). 

Po končanem delu na daljavo bom še vedno uporabljala to aplikacijo tudi pri najmlajših učencih, vendar ne pri samem izvajanju pouka. Lahko pa predstavlja kvaliteten "zbirnik" za domače naloge, za diferenciranje le-te,  možnost opravljanja dodatnih nalog za bolj nadarjene učence in nenazadnje osnovne  naloge za tiste, ki imajo težave in bi radi v popoldanskem času drilali, pa ne znajo sami poiskati pravih vaj.

Sicer pa pri rednem pouku v šoli zaradi trenutne situacije ne bom uporabljala IKT-ja v večjem obsegu. Pri najmlajših vendarle največ šteje stalni pristen stik.