Spletno reševanje nalog s preteklih tekmovanj

Na tej spletni strani se lahko preiskusite v reševanju nalog z nekaterih izmed preteklih tekmovanj Mednarodni matematični kenguru. Reševanje ni časovno omejeno, priporočamo pa, da si za reševanje namenite toliko časa, kot je predvideno za posamezno tekmovalno skupino. Priporočamo, da preverite pravilnost odgovorov šele takrat, ko ste z reševanjem v celoti zaključili.

Naloge rešujete tako, da v zadnjem stolpcu v spustnem seznamu, ki se nahaja desno ob vsaki nalogi, izberete pravilni odgovor, nato pa kliknete na gumb , ki se nahaja na dnu strani. Če nekatere naloge (še) ne znate rešiti ali pa v svoj odgovor niste prepričani, odgovora raje ne označite. Ob preverjanju pravilnosti vam sistem ne bo razkril, kateri odgovor je pravi in se boste lahko k tej nalogi vrnili kasneje.

Izberite tekmovalno skupino:
#Naloga Pravilni
odgovor
1
V katerem oblaku so samo števila, manjša od 7?
(A)
(B)
(C)
(D)
(E)
2
Babica je Juretu označila nogavice s številkami (glej sliko). Koliko parov nogavic lahko sestavi Jure, če morata imeti nogavici v paru enako številko?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 6
(E) 8
3
Eva je narisala preglednico (glej sliko). Nato je s škarjami izrezala del preglednice. Na kateri izmed spodnjih slik je lahko del preglednice, ki ga je izrezala Eva?
(A)
(B)
(C)
(D)
(E)
4
Veverice Elica, Jerica in Verica so se odpravile v gozd in skupaj nabrale 6 okusnih lešnikov. Vsaka je nabrala vsaj 1 lešnik. Nobeni 2 veverici nista nabrali enakega števila lešnikov. Elica je nabrala 1 lešnik. Jerica je nabrala manj lešnikov kot Verica. Koliko lešnikov je nabrala Verica?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
5
Čebelica Maja je preletavala cvetoči travnik in nabirala cvetni prah na vseh rožah, ki so hkrati znotraj kroga in izven trikotnika (glej sliko). Na koliko rožah je čebelica Maja nabirala cvetni prah?
(A) 8
(B) 9
(C) 10
(D) 13
(E) 17
6
V trgovini Veseli sadeži prodajajo plišaste igrače v obliki sadja. Cena 2 jabolk je 6 evrov, cena 2 hrušk pa 8 evrov (glej sliko). Koliko evrov je cena jabolka in hruške?
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
(E) 9
7
Nika je za udomačeno miško Mici naredila prostorno hiško. Rada bi zaprla natanko 2 od 4 vrat, tako da miška Mici ne bo mogla priti do sira (glej sliko). Katera 2 vrata mora zapreti Nika?
(A) K in L
(B) K in N
(C) L in M
(D) L in N
(E) M in N