Navodilo: Maček na prehodu

Pri tej nalogi naj maček počaka na zeleno luč na semaforju. Ko se zelena luč prižge, maček prečka prehod za peščce.

Semafor in prehod za pešce si lahko snameš tukaj:

Namig:

Najprej shrani slikici prehoda za peščce in semaforja na svoj računalnik. Nato sliki naloži v Scratch. Sliki bosta preveliki, zato predlagamo, da jih zmanjšaš z ukazom Nastavi velikost na 60%. Ukaz najdeš v skupini ukazov Izgled.

Nato moraš v Scratchu pobarvati semafor. Ker bomo potrebovali dve različni slikici semaforja, moraš podvojiti slikico. To storiš v meniju Videzi z desno miškino tipko. Nato je potrebno vsako slikico ustrezno pobarvati. Pri prvi slikici gori rdeča luč. Pri drugi slikici gori zelena luč.

Da boš dosegel, da se bodo lučke na semaforju prižigale, uporabi ukaze Zamenjaj videz na Semafor2  in ukaz Počakaj 2 sekundi.

Takole izgleda rešitev naloge. Klikni ...

Dodatno:

Maček naj se na drugi strani prehoda ustavi, pomisli: Joj nekaj sem pozabil, nato se obrne, počaka, da spet zagori zelena luč in šele nato prečka prehod za pešce.


Dodatno 2:

Shranite slikico Semafor_novi.png. Ustvarite takšne preobleke (videze) za semafor, da se bodo najprej prižigale lučke na semaforju za avtomobile. Ko bo gorela rdeča luč za avtomobile, naj se prižge zelena luč za pešče in takrat maček prečka zebro. Rešitev naloge izgleda takole. Klikni ...

Last modified: Monday, 10 November 2014, 11:11 AM