Oris poglavij

 • PRVA POMOČ


  Drage učenke in učenci!

   

  Znašli smo se v zanimi situaciji, iz katere se bomo lahko veliko naučili. Upam, da vam je nov način dela všeč in da se vam zdi pouk na daljavo zanimiv. Pri prvi pomoči je veliko lažje, kadar smo skupaj, ampak prepričana sem, da se bomo tudi takole dobro znašli.

  Vi o prvi pomoči že veliko veste, nekateri ste že pravi mojstri. Da boste svoje znanje vzdrževali in obnavljali, pa bom vsak teden za vas pripravila vsebino s področja prve pomoči. Svoje znanje pa lahko utrjujete tudi na svojih družinskih članih. Seveda, če vam to dovolijo. :)

  Vsem vam in nam želim, da ostanemo zdravi in da se čim prej vidimo. Že sadaj težko čakam, da slišim vaše dogodivščine.

   

  Lep pozdrav,

  učiteljica Urša


  • Ponedeljek, 16. 3. 2020

  • Ponedeljek, 23. 3. 2020

   V tem tednu ponovite temeljne postopke oživljanja ( vrstni red pomoči, masažo srca in stabilni bočni položaj). Povzetek si lahko preberete v priponki. Prav tako si v priponki preberite kratek opis defibrilatorja. Na spodnji povezavi si oglejte postopek oživljanja, lahko pa si na YouTubu ogledate tudi video Car oživlja.

  • Ponedeljek, 30. 3. 2020

   Čas je za vajo.

   Na spodnji povezavi najdete naloge, pri katerih lahko preizkusite svoje znanje.

  • Ponedeljek, 6. 4. 2020

   Danes pa čisto pravi testi. :)

   Rešite vse tri, v četrtek pa objavim rešitve.

   Uspešno reševanje vam želim.

   Še obljubljene rešitve.

  • Ponedeljek, 20. 4. 2020

   Se spomnite Mihe in Ivice, ki sta prečkala Grenlandijo? Film vam je bil zelo všeč. Videli ste, kaj vse sta fanta prestala, pa tudi, kakšne ozebline sta dobila.

   Takrat sem vam omenila, da je Miha, v spomin na svojo mamo Ruth, pretekel Špartatlon. O tem je bil posnet film Krog, Vabim vas, da si ga ogledate. Film ni povezan s prvo pomočjo. Ali pač .... presodite sami.

   Želim vam veliko užitkov pri gledanju.

  • Ponedeljek, 4. 5. 2020

   Za nami so prvomajski prazniki. Upam, da ste jih preživeli lepo in da ste v družbi svojih domačih počeli stvari, ki jih imate najraje.

   Jaz sem se imela zelo dobro. Bila sem veliko zunaj in sem skrbela za svoje zdravje in kondicijo.

   Vabim vas, da osvežite in ponovite svoje znanje o človeškem telesu. Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi.


  • Ponedeljek, 11. 5. 2020

   Pomlad je v polnem razcvetu, dnevi so vedno daljši in zato vedno bolj primerni za izlet v gore. A, tudi v prijetnih trenutkih lahko pride do nevšečnosti in nezgod.

   V spodnjih dokumentih in povezavah si poglejte, kako se ustrezno pripraviti na planinarjenje, kaj se najpogosteje zgodi v gorah in kako ustrezno nuditi prvo pomoč.

  • Ponedeljek, 18. 5. 2020

   8. - 15. maj je TEDEN RDEČEGA KRIŽA SLOVENIJE. Na Območnem združenju so pripravili gradivo DAN ZA SOLIDARNOST, saj bi radi poudarili pomen dobrih del in skrbi drug za drugega.

   Vabljeni, da si ogledate gradivo, preberete vsebino in naredite naloge. Poglejte si tudi Zgodbo o ideji Rdečega križa. Gradivo natisnite in shranite za naslednje šolsko leto.

  • Ponedeljek, 25. 5. 2020

   Čas res hitro beži. Doma smo že več kot dva meseca. Upam, da se do konca šolskega leta še kaj vidimo.

   Že pred začetkom karantene smo se naučili pravilno umivati roke, v tem času pa smo lahko to tudi stalno vadili. Kljub temu vas vabim, da si ogledate PPT predstavitev temeljitega umivanja rok. Preverite, kako dobro vam gre od rok umivanje rok. :)

  • PONOVNO V ŠOLI


   Prvi šolski dan
   Ponovno boste sedli v šolske klopi. Upam, da se tega veselite, saj boste zopet videli sošolce in učitelje. Jaz se in komaj čakam, da vas vidim.
   Zaradi ukrepov pa bo PRVA POMOČ še vedno potekala na daljavo. Vsak teden pokukajte v spletno učilnico in se tako pripravite na naslednje šolsko leto, ko bomo znanje utrjevali tudi praktično.

   rdeči križ


   • Ponedeljek, 1. 6. 2020

    Spomladi in poleti veliko časa preživimo v naravi in kaj lahko se nam zgodi, da dobimo klopa. Pomembno je, da po vsakem sprehodu po travniku in gozdu otresemo oblačila in da se dobro pregledamo. Ča pride do ugriza klopa, pa ga moramo ustrezno odstraniti.

    Vabim vas, da si pogledate spodnji prispevek.

   • Ponedeljek, 8. 6. 2020

    V tem letnem času so pogosti tudi piki žuželk, ki običajno niso nevarni, so pa neprijetni, zato je dobro, da vemo, kako ravnati v takih primerih.
    V spodnjih dokumentih si preberite nekaj dejstev o pikih žuželk in o ustrezni negi, lahko pa si pogledate tudi posnetek delovanja čebeljega žela.
   • Ponedeljek, 15. 6. 2020

    Še dober teden dni in bo konec pouka. Verjetno že težko čakate.

    Za osvežitev znanja ponovno preberite priročnik Prva pomoč. Fotokopije imate, objavljen pa je tudi v spletni učilnici (16. 3. 2020).

    • Ponedeljek, 22. 6. 2020

     JUHUHU, POČITNICE SO TU!

     Poznate vzklik SONCE, VODA, ZRAK, SVOBODA?

     Želim vam, da med počitnicami preživite veliko časa na svežem zraku, ogromno plavate in se ogrejete na toplem soncu.
     Pri tem pa pazite na ustrezno zaščito.