Obvestila v zvezi z podaljšanim bivanjem

OBVESTILO UČENCEM OPB-ja (učiteljica Petra Tasovac)

OBVESTILO UČENCEM OPB-ja (učiteljica Petra Tasovac)

od Petra Tasovac -
Število odgovorov: 0

Drage učenke in dragi učenci!

V tednu, ki prihaja, začnemo z izobraževanjem na daljavo in učitelji smo poskrbeli, da vam ne bo preveč dolgčas. Učiteljica Mirjana je za oddelek podaljšanega bivanja poslala naloge, ki jih sproti in skrbno opravljajte.

V OPB1, smo začeli z izdelovanjem razredne dekoracije, rože velikanke, ki ste jo sami poimenovali Mavrična roža oziroma Rainbow Flower. Pripravili smo večbarvne cvetne liste in jih začeli lepiti, ugotovili smo tudi, da potrebujemo še več cvetnih listov in da zadnji trije krogi naše rože,  morajo imeti večje cvetne liste.

Predlagam, da se lotite dela in naredite vsak nekaj večjih cvetnih listov po enakem postopku, kot smo jih naredili v šoli.

Naloga za cel teden je tudi, da rožo narišete na list papirja in poljubno pobarvate. Pri učiteljici Erni ste se naučili risati mandale in to znanje uporabite pri risanju naše rože. Pri risanju izhajaš iz sredine in nizaš vzorce, v našem primeru cvetne liste, okrog in okrog. Risbo lepo shranite, saj nam bo služila na razredni razstavi. Potrudite se, bodite natančni, vem, da znate zelo lepo ustvarjati!

Opravljajte vse naloge sproti in utrjujte svoje znanje, saj kot rečemo v OPB1 – vaja dela mojstra in mojster dela vajo! Prvi in drugi razred, računajte in berite, vsak dan rešite vsaj tri dodatne račune in preberite vsaj tri povedi trikrat po tiho in tri krat na glas. Tretji razred, zdaj imate priložnost dodobra utrditi poštevanko in večkratnike števil. Četrti, peti razred in večji, vadite računanje, berite in pišite. Veselo na delo!

Potrudite se biti koristni član družine, pred obrokom si umijte roke, po obroku ločujte odpadke, pospravite svoj jedilni pribor in obrišite mizo, po obroku se umijete okrog ust. Igrače pospravljajte na svoje mesto in imejte red pri šolskih potrebščinah. Večje učenke in učenci, sestre in bratje, nekateri prihajate k nam, pomagajte svojim mlajšim pri nalogah, skupaj ustvarjajte in se igrajte. Verjamem, da ste tudi doma tako pridni in dosledni pri vsem tem kot v OPB1!

Ne pozabite se vsak dan gibati na svežem zraku in uživati na soncu.

Lahko mi pišete kako vam gre, pošljite fotografijo vašega dela ali kaj povprašate. Dosegljiva sem tukaj: petra.tasovac@cirkulane-zavrc.si

 

Želim vam vse najlepše in vam pošiljam en velik mavrični pozdrav! J

Učiteljica Petra