Ko sem prejšnji torek govoril o jutrišnjih predavanjih, še nisem vedel za stavko.
V vmesnem času smo dobili obvestilo o tem. Ta pravi, da "ta dan odpadejo vse oblike pedagoškega dela" in zgolj dopušča možnost, da bi morda kdo želel ravnati kako drugače, vendar se mora za to sam dogovarjati s študenti.
Osebno ne zdi prav, da so študenti prikrajšani zaradi sindikalnega boja za plače. Pa tudi to, da nas v stavko silijo (ne da bi nas kdaj kaj vprašali), mi nikakor ni všeč. Na srečo pa smo z nujnim delom snovi zaključili prejšnji teden. Jutri sem imel namen pogledati rešitev prejšnje domače naloge in potem pokazati, kako sestavljamo uporabniške vmesnike v Pythonu. To je zanimivo, nikakor pa ne nujno. Poleg tega predpostavljam, da drugih predavanj in vaj jutri bolj ali manj ne bo, torej bi prihajali na fakulteto (ali celo v Ljubljano) kvečjemu zaradi mojih predavanj -- ali, verjetneje, ne bi prišli. Zato jutrišnjega predavanja ne bo. Trudil pa se bom čim ažurneje odgovarjati na vprašanja po mailu in če bo kdo kaj potreboval, se lahko zmenimo tudi, da se pred začetkom izpitov dobimo individualno ali skupaj na Zoomu.
Bolj kot zaradi teme, ki je ne bom pokazal, mi je žal, da vam zaradi stavke ne morem spodobno, v živo, reči "adijo". Zadoščati bo moralo tu: želim vam čimveč znanja na tem izpitu in na drugih, ki bodo sledili. Z vami je bilo namreč zanimivo delati in škoda bi bilo, če se ne bi spet srečevali v tretjem letniku. :)